ΑρχικήinetΤο Google Chrome για Android θα χρησιμοποιεί πλοήγηση iPhone

Το Google Chrome για Android θα χρησιμοποιεί πλοήγηση iPhone

Το Google Chrome για Android μπορεί σύντομα να αποκτήσει μια ενημέρωση που θα κάνει το πρόγραμμα περιήγησης να μοιάζει περισσότερο με το iPhone.

googles-chrome-android-gestures-iphone

Ο τεχνολογικός γίγαντας από το Mountain View αναπτύσσει τώρα νέες ενδείξεις πλοήγησης για την έκδοση Android του Chrome και με μια πρώτη ματιά φαίνεται να είναι εμπνευσμένες από την προσέγγιση που χρησιμοποιεί η Apple στο iOS για το δικό της πρόγραμμα περιήγησης Safari.

Βασικά, η Google θέλει να επιτρέψει στους χρήστες να επιστρέφουν στην προηγούμενη σελίδα ή σε έναν ιστότοπο που έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν, κάνοντας swipe με το δάχτυλο τους αριστερά ή δεξιά στην οθόνη μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό κάνει την εμπειρία πλοήγησης γρηγορότερη και ευκολότερη χρησιμοποιώντας ένα μόνο χέρι, καθώς το πάτημα των κουμπιών στη γραμμή πλοήγησης δεν θα είναι πλέον απαραίτητο. Το Google Chrome διαθέτει ήδη υποστήριξη ενδείξεων στο Android, όπως το τράβηγμα για ανανέωση που σας επιτρέπει να σύρετε το δάχτυλό σας σε έναν ιστότοπο για να το ανανεώσετε.

Προφανώς δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας για τον συγκεκριμένο τρόπο πλήγησης στο Chrome για Android, αλλά προς το παρόν η συγκεκριμένη έκδοση εξακολουθεί να βρίσκεται «υπό κατασκευή» και η Google πρέπει να τη δοκιμάσει επιμελώς πριν από την κυκλοφορία σε συσκευές.

Η βελτιστοποίηση της πλοήγησης με ενδείξεις στο Google Chrome έχει νόημα για την Google, καθώς ευθυγραμμίζει το πρόγραμμα περιήγησης με την ενημερωμένη έκδοση που η εταιρεία έδωσε και στο Android Pie.

Η εμπειρία που προσφέρει η νέα έκδοση του Android το φέρνει πιο κοντά σε ό,τι λανσάρει η τελευταία γενιά iPhone και κρίνοντας από μια πρώιμη ανατροφοδότηση από το κοινό, οι περισσότεροι χρήστες φαίνεται να συμπαθούν αυτή τη νέα κατεύθυνση του λειτουργικού συστήματος της Google.

Επιπλέον, με τις οθόνες να γίνονται όλο και μεγαλύτερες, η πλοήγηση με ενδείξεις επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν ορισμένες ενέργειες ταχύτερα και με μεγαλύτερη άνεση, χάρη σε μια πολύ διαισθητική εμπειρία συστήματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS