ΑρχικήsecurityGreunion: 1η θέση στον διαγωνισμό GreHack 2018!

Greunion: 1η θέση στον διαγωνισμό GreHack 2018!

Φαίνεται ότι η Greunion δεν ξεκουράζεται ποτέ και στοχεύει σε περισσότερες νίκες σε ethical hacking διαγωνισμούς.

Η Greunion, η καταξιωμένη πλέον ομάδα CTF, που προπονεί την ελληνική αποστολή για τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Cyber Security Challenge, έχει αποδείξει αρκετές φορές τις ικανότητες της στο πληκτρολόγιο και φυσικά σε προβλήματα ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων.

Για του λόγου το αληθές, στις 16 Νοεμβρίου κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό GreHack 2018, που πραγματοποιήθηκε στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Το GreHack είναι ένα διεθνές security conference που πραγματοποιείται στη Γκρενόμπλ (Γαλλία). Στόχος του είναι να συγκεντρώσει ακαδημαϊκούς, κυβερνητικούς οργανισμούς, μαθητές και χάκερ για να συζητήσουν τις νέες προόδους στην έρευνα στον τομέα της πληροφορικής και της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και πραγματοποιείται τα τελευταία έξι χρόνια. Όπως πάντα, στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιούνται διασκέψεις και εργαστήρια καθώς και ο διαγωνισμός CTF.

Η Greunion, βρέθηκε στη κορυφή του scoreboard αφήνοντας πίσω τους αντιπάλους με μεγάλη διαφορά στο score. Συγκεκριμένα, η ελληνική ethical hacking ομάδα συγκέντρωσε 2400 βαθμούς ενώ η ομάδα donjom-qsec που ακολουθεί στην δεύτερη θέση 1950 βαθμούς.

Φυσικά, για άλλη μια φορά στο πλευρό της ομάδας βρίσκεται τo Hackthebox.

 

Και επειδή μάλλον η Greunion, όντως, δεν πρέπει να κοιμάται ποτέ συμμετείχε και στο ASIS Cyber Security Contest που έτρεχε από τις 24 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου κατακτώντας την τρίτη θέση. Πρόκειται για ένα ακόμη διαγωνισμό CTF που αποτελείται από ποικίλα challenges τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων web hacking, κρυπτογραφία, exploits, forensics, reverse engineering κλπ.

Greunion

Δυο από τις πιο πρόσφατες προηγούμενες νίκες της ήταν στον hacking διαγωνισμό του ετήσιου DefCamp Hacking & Information Security που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και στον διαγωνισμό CSAW’s CTF που πραγματοποιείται στο Tandon School of Engineering στη Νέα Υόρκη. Κατέλαβαν την 9η και την 2η θέση, αντίστοιχα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Greunion απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και λάτρεις του hacking. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι η Greunion είχε λάβει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό EthiHak το 2017, που διοργανώνεται τα τελευταία τρία χρόνια και προσκαλεί όλους εσάς, επαγγελματίες και μη, να ακολουθήσετε τα χνάρια της Greunion στον κόσμο του ethical hacking.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS