ΑρχικήsecurityΤο Windows 10 update καθιστά το Windows Media Player σχεδόν άχρηστο

Το Windows 10 update καθιστά το Windows Media Player σχεδόν άχρηστο

updateΤο Windows 10’s October update, γνωστό και ως version 1809, αποδεικνύεται πως είναι η χειρότερη ενημέρωση των Windows 10, τα τρία τελευταία χρόνια. Ενώ τα Windows ως υπηρεσία έχουν σίγουρα πολλά πλεονεκτήματα, η τελευταία ενημέρωση της Microsoft έχει μετατρέψει αυτό που θα μπορούσε να είναι μια πολύ θετική εμπειρία σε έναν εφιάλτη για τους χρήστες. Το τελευταίο σε μια αυξανόμενη λίστα σφαλμάτων, είναι ότι η ενημερωμένη έκδοση που επιδιορθώνει μερικά θέματα ασφαλείας, σταματάει τις λειτουργίες του Microsoft Media Player και των λειτουργικών συστημάτων των Windows 10.

Αυτό το νέο σφάλμα προέρχεται από το Build 17763.134, μια ενημερωμένη έκδοση που κυκλοφόρησε στις 13 Νοεμβρίου με την επανακυκλοφόρηση του October 2018 update. Σύμφωνα με το KB4467708, η ενημέρωση επιδιορθώνει ορισμένα αναφερόμενα ζητήματα ασφάλειας και επίσης ανανεώνει τις ενημερώσεις ασφαλείας σε μερικά προγράμματα των Windows, συμπεριλαμβανομένων των web browsers Edge και Explorer.

Ωστόσο εκτός από τις επιδιορθώσεις, φέρνει και ορισμένα νέα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του προαναφερθέντος σφάλματος. Παρόλο που θα μπορείτε να αναπαράγετε βίντεο στο Windows Media Player μετά την ενημέρωση, δεν θα μπορείτε να το προχωρήσετε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, επειδή η Γραμμή Αναζήτησης δε λειτουργεί για “συγκεκριμένα αρχεία” που η Microsoft δεν αναφέρει.

Φυσικά, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα για αρχεία βίντεο, αλλά κι αυτό εν μέρει δε λειτουργεί σωστά. Η ενημέρωση εμποδίζει “ορισμένους χρήστες” να ορίσουν προεπιλεγμένες εφαρμογές για να χρησιμοποιούν προγράμματα Win32, όπως VLC για αρχεία βίντεο. Ίσως είναι ο τρόπος της Microsoft να «ενθαρρύνει» τους χρήστες να παραμένουν στη χρήση των UWP εφαρμογών ακόμη και για εναλλακτικές λύσεις.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Microsoft λέει ότι εργάζεται για επιδιόρθωση, αλλά δεν έχει ορίσει ημερομηνία για το σφάλμα του Windows Media Player. Ωστόσο το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ καιρό μέχρι να κυκλοφορήσει η ενημέρωση που θα διορθώσει το πρόβλημα. Ας ελπίσουμε μόνο να μην φέρει νέα σφάλματα!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS