Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Η Google επιβεβαιώνει ότι το dark mode εξοικονομεί πολύ μπαταρία

dark-modeΑν είστε από αυτούς τους χρήστες που χρειάζεται να φορτίζουν το smartphone τους πολλές φορές μέσα στη μέρα, γνωρίζετε πόσο ενοχλητικό είναι αυτό, ειδικά όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Η Google όμως έχει τώρα καλά νέα για εσάς. Στο Android Dev Submit 2018, η Google δήλωσε ότι το dark mode των συσκευών Android, εξοικονομεί τεράστια ποσά ενέργειας, μεγαλώνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μέσα από μία παρουσίαση σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας, η Google έδειξε τον τρόπο με τον οποίο η λειτουργία υψηλής φωτεινότητας του Pixel (μοντέλο 2016), επηρεάζει τη μπαταρία, σε σύγκριση με το «Dark mode.»

Σε μια από τις διαφάνειες, φάνηκε πως η μέγιστη φωτεινότητα σε μαύρο χρώμα, χρησιμοποιεί το χαμηλότερο ποσό μπαταρίας, σε σχέση με άλλα χρώματα όπως Κόκκινο, Πράσινο, Μπλε ή Λευκό.

Η ίδια διαφάνεια έδειξε επίσης το απίστευτα μεγάλο ποσό της κατανάλωσης ισχύος του λευκού χρώματος. Η Google αναγνώρισε επίσης το γεγονός ότι το λευκό είναι το «λιγότερο ιδανικό χρώμα».

Αυτό είναι ειρωνικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ολόκληρο το υλικό σχεδιασμού (Material Design) της Google βασίζεται στο λευκό χρώμα. Επιπλέον, ο ανανεωμένος σχεδιασμός UI εξακολουθεί να επικεντρώνεται σε λευκό φόντο.

Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία του Android 9 Pie, η Google έχει αναπτύξει σταδιακά το dark mode σε κάθε εφαρμογή της. Αρχικά, η εταιρεία έφερε το Dark Mode ως μία από τις δυνατότητες του Android Pie, το οποίο έδωσε ένα μαύρο φόντο στο app explorer.

Έπειτα κάθε εφαρμογή της Google, απέκτησε το δικό της dark mode. Για παράδειγμα, το Youtube απέκτησε dark mode σε όλες τις πλατφόρμες, στη συνέχεια τα μηνύματα Android, το Google Phone app και άλλες.

Ίσως το dark mode να είναι τελικά η λύση που αναζητούσαμε. Όχι μόνο επειδή κουράζει λιγότερο τα μάτια και σώζει μεγάλα ποσά ενέργειας της μπαταρίας, αλλά και γιατί είναι  πολύ καλό από άποψη αισθητικής.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *