15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το T2 Security Chip της Apple μπλοκάρει την εκκίνηση του Linux

chipΟι λάτρεις του Linux γνωρίζουν ότι μπορούν να τρέξουν διανομές Linux στο παλαιότερο hardware της Apple, συμπεριλαμβανομένου του MacBook Air. Η ποιότητα του hardware της Apple είχε παρακινήσει ακόμη και τον δημιουργό του Linux, Linus Torvalds να χρησιμοποιήσει το MacBook Air για να τρέξει το Linux στο παρελθόν.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το νεότερο hardware της Apple, γίνεται όλο και πιο εχθρικό προς το Linux. Με το τελευταίο T2 security chip, ο πιο πρόσφατος Mac Mini της Apple εμποδίζει την εκκίνηση του Linux, όπως αναφέρει το Phoronix. Οπότε είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε ότι και άλλα νεότερα hardware της Apple θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το T2 security chip επαληθεύει κάθε βήμα της διαδικασίας εκκίνησης χρησιμοποιώντας κλειδιά που έχουν υπογραφεί από την Apple. Εκτός από την επικύρωση UEFI Secure Boot, χρησιμοποιείται επίσης και για άλλες λειτουργίες που εστιάζουν στην ασφάλεια.

Όπως σημειώνει το Phoronix, το λογισμικό Boot Camp Assistant, το οποίο χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση της υποστήριξης για τα Windows, εγκαθιστά το πιστοποιητικό Windows Production CA 2011. Αυτό το πιστοποιητικό χρησιμοποιείται από άλλους συνεργάτες της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των διανομών Linux.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τεκμηρίωση του T2, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο UEFI CA 2011 της Microsoft Corporation και είναι η πιστοποίηση που χρησιμοποιείται συνήθως για την επαλήθευση της αυθεντικότητας των προγραμμάτων εκκίνησης για άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως οι παραλλαγές του Linux.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι η απενεργοποίηση του Secure Boot εξ ολοκλήρου θα μπορούσε να επιτρέψει στο Linux να φορτώσει, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Το T2 security chip εξακολουθεί να αποκλείει λειτουργικά συστήματα εκτός από τα macOS και Windows 10.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *