ΑρχικήsecurityECSC'18: Η εθνική ομάδα μιλάει στον Alpha για την επιτυχία στο διαγωνισμό

ECSC’18: Η εθνική ομάδα μιλάει στον Alpha για την επιτυχία στο διαγωνισμό

Τη μεγάλη επιτυχία της εθνικής ομάδας που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security  Challenge 2018 (ECSC’18) παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha μέσω της εκπομπής “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση”,  το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

Η Ελληνική 10μελής αποστολή κατάφερε να διακριθεί στην 1η πεντάδα και να διεκδικήσει επάξια μια θέση ανάμεσα σε ομάδες που θεωρούνταν φαβορί και με μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Η επιτυχία αντέμειφσε την σκληρή δουλεία και αφοσίωση των μελών της, δικαίωσε την πίστη των προπονητών στην ομάδα και γέμισε συναισθήματα χαράς όλους εμάς που τους υποστηρίζουμε!

Στην εκπομπή παραβρέθηκαν ο κ. Χρήστος Ξενάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και υπεύθυνος για την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό, ο κ. Κωνσταντίνος Βαβούσης, Team Manager, ο Θωμάς Τουμπούλης και ο Χάρης Πυλαρινός, προπονητές της ομάδας, η κ. Στέλλα Τσιτσούλα, υπεύθυνη επικοινωνίας καθώς και οι Νίκος Μαυρούσιας, ο Φάνης Δημάκης και Νίκος Καμαρινάκης, μέλη της εθνικής ομάδας.

ECSC

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής συμμετοχής μοιράστηκαν την εμπειρία τους στο European Cyber Security  Challenge 2018 (ECSC’18) που διεξήχθη 15- 18 Οκτωβρίου στο Λονδίνο με τους συντελεστές της τηλεοπτικής εκπομπής δίνοντας παράλληλα μια εικόνα σε όλους εμάς για τις δοκιμασίες που έπρεπε να ολοκληρώσουν με επιτυχία, για το κλίμα του διαγωνισμού και φυσικά για τις δυνατές φιλίες που δημιουργήθηκαν μεταξύ των μελών χάρη στη συνεργασία και την ομαδικότητα που είχαν.

Πληροφοριακά, ο διαγωνισμός ECSC αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), και έχει ως στόχο να ανακαλυφθούν νέα ταλέντα στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, καθώς και να ενθαρρυνθούν οι νέοι να ακολουθήσουν καριέρα στη συγκεκριμένη επιστημονική περιοχή.

Οι συντελεστές της ελληνικής συμμετοχής καλούν όλους εσάς που ασχολείστε με την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων και το ethical hacking, επαγγελματίες και μη, να μην διστάσετε και να δηλώσετε συμμετοχή για τον επόμενο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία το 2019. Η προκριματικοί πραγματοποιούνται στα πλαίσια του EthiHak διαγωνισμού που διεξάγεται από το 2016.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS