15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Η Apple δεν θα αποκαλύπτει πλέον τα στοιχεία πωλήσεων των iPhone

apple iphone sales

Οι αναφορές κερδών που κυκλοφόρει η Apple δεν θα περιλαμβάνουν πλέον στοιχεία σχετικά με το πόσες συσκευές iPhone έχει πουλήσει η εταιρεία το προηγούμενο τρίμηνο, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές του Cupertino.

apple iphone sales

Η Apple χρησιμοποιεί έτσι μια προσέγγιση που είχε ήδη ακολουθήσει για το Apple Watch, των οποίων τα στοιχεία πωλήσεων συμπεριλήφθηκαν στην κατηγορία των “Άλλων Προϊόντων” με τα δεδομένα iPhone, iPad και Mac να μην μοιράζονται πλέον δημόσια.

Αντίθετα, αυτό που θέλει να παρέχει η Apple είναι μια κατά τα λεγόμενα “ποιοτική εκτίμηση” που θα χρησιμεύσει ως δείκτης για τις πωλήσεις του iPhone το προηγούμενο τρίμηνο. Με άλλα λόγια, η Apple θα αναφέρει μόνο αν το iPhone έκανε μεγάλες πωλήσεις ή όχι, αλλά χωρίς συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την πραγματική απόδοση της συσκευής.

Η απόφαση να σταματήσει η δημοσίευση συγκεκριμένων στοιχείων σχετικά με τις πωλήσεις του iPhone έρχεται σε μια εποχή που οι πωλήσεις της συσκευής παραμένουν στάσιμες. Η Apple αποκάλυψε νωρίτερα ότι οι πωλήσεις του iPhone στο τέταρτο τρίμηνο του 2018 δεν είναι οι αναμενόμενες, παρά την άφιξη του iPhone XS και του iPhone XS Max.

Από τώρα και στο εξής, ο μόνος τρόπος για να υπολογιστεί πόσα iPhone πωλούνται κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου, θα είναι τα δεδομένα που παρέχουν οι αναλυτές, οι οποίοι με τη σειρά τους βασίζονται σε πηγές στην αλυσίδα εφοδιασμού ή σε ανθρώπους κοντά στην εταιρεία.

Περιττό να πούμε ότι πρόκειται για εκτιμήσεις που μπορεί να μην είναι ακριβείς και χωρίς αριθμούς από την εταιρεία, θα είναι σχεδόν αδύνατο να πούμε εάν ισχύουν ή όχι.

Φυσικά, η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που προτιμά να κρατήσει τα ακριβή στοιχεία πωλήσεων της ιδιωτικά. Η Samsung έχει ακολουθήσει την συγκεκριμένη τακτική εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, δεδομένης της δημοτικότητας της Apple, αυτή η απόφαση είναι απογοητευτική για τα εκατομμύρια των οπαδών σε όλο τον κόσμο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *