Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
infosec

Group IB: Δυο hacker groups επιτίθενται σε Ρωσικές τράπεζες

Η Group IB εντόπισε μια τεράστια καμπάνια προσποιούμενη την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, με στόχο διάφορα Ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα...
Read More
infosec

Bug του Gmail επιτρέπει την τροποποίηση του «From:» header

Ένα Bug που εντοπίστηκε στην δομή του “From:” header του Gmail θα μπορούσε να εμφανίζει μια διαφορετική διεύθυνση email από...
Read More
Latest Posts

Η Apple δεν θα αποκαλύπτει πλέον τα στοιχεία πωλήσεων των iPhone

apple iphone sales

Οι αναφορές κερδών που κυκλοφόρει η Apple δεν θα περιλαμβάνουν πλέον στοιχεία σχετικά με το πόσες συσκευές iPhone έχει πουλήσει η εταιρεία το προηγούμενο τρίμηνο, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές του Cupertino.

apple iphone sales

Η Apple χρησιμοποιεί έτσι μια προσέγγιση που είχε ήδη ακολουθήσει για το Apple Watch, των οποίων τα στοιχεία πωλήσεων συμπεριλήφθηκαν στην κατηγορία των “Άλλων Προϊόντων” με τα δεδομένα iPhone, iPad και Mac να μην μοιράζονται πλέον δημόσια.

Αντίθετα, αυτό που θέλει να παρέχει η Apple είναι μια κατά τα λεγόμενα “ποιοτική εκτίμηση” που θα χρησιμεύσει ως δείκτης για τις πωλήσεις του iPhone το προηγούμενο τρίμηνο. Με άλλα λόγια, η Apple θα αναφέρει μόνο αν το iPhone έκανε μεγάλες πωλήσεις ή όχι, αλλά χωρίς συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την πραγματική απόδοση της συσκευής.

Η απόφαση να σταματήσει η δημοσίευση συγκεκριμένων στοιχείων σχετικά με τις πωλήσεις του iPhone έρχεται σε μια εποχή που οι πωλήσεις της συσκευής παραμένουν στάσιμες. Η Apple αποκάλυψε νωρίτερα ότι οι πωλήσεις του iPhone στο τέταρτο τρίμηνο του 2018 δεν είναι οι αναμενόμενες, παρά την άφιξη του iPhone XS και του iPhone XS Max.

Από τώρα και στο εξής, ο μόνος τρόπος για να υπολογιστεί πόσα iPhone πωλούνται κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου, θα είναι τα δεδομένα που παρέχουν οι αναλυτές, οι οποίοι με τη σειρά τους βασίζονται σε πηγές στην αλυσίδα εφοδιασμού ή σε ανθρώπους κοντά στην εταιρεία.

Περιττό να πούμε ότι πρόκειται για εκτιμήσεις που μπορεί να μην είναι ακριβείς και χωρίς αριθμούς από την εταιρεία, θα είναι σχεδόν αδύνατο να πούμε εάν ισχύουν ή όχι.

Φυσικά, η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που προτιμά να κρατήσει τα ακριβή στοιχεία πωλήσεων της ιδιωτικά. Η Samsung έχει ακολουθήσει την συγκεκριμένη τακτική εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, δεδομένης της δημοτικότητας της Apple, αυτή η απόφαση είναι απογοητευτική για τα εκατομμύρια των οπαδών σε όλο τον κόσμο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *