ΑρχικήsecurityApple και Samsung μηνύονται για «σκόπιμη επιβράδυνση των τηλεφώνων τους»

Apple και Samsung μηνύονται για «σκόπιμη επιβράδυνση των τηλεφώνων τους»

AppleΟι ιταλικές αρχές έχουν επιβάλει πρόστιμο στην Apple και τη Samsung για την προώθηση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων λογισμικού τους, που οδήγησαν σε δυσλειτουργίες στα τηλέφωνά τους και τελικά ανάγκασαν τους χρήστες να αγοράσουν νέες συσκευές.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η αντιμονοπωλιακή οργάνωση της Ιταλίας διεξήγαγε ξεχωριστές έρευνες για την Apple και τη Samsung για να διαπιστώσει αν χρησιμοποιούσαν εσκεμμένα ενημερώσεις λογισμικού για να επιβραδύνουν τα κινητά τους.

Τώρα, η επιτροπή εξέδωσε δήλωση υποστηρίζοντας ότι και οι δύο εταιρείες έχουν παραβιάσει τους κανόνες για τους καταναλωτές και ότι υπόκεινται σε κυρώσεις γι’ αυτό.

Η Apple χρεώθηκε με πρόστιμο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ (5,7 εκατομμύρια δολάρια) για διάφορα θέματα στο iPhone 6, τα οποία προκλήθηκαν όταν οι χρήστες εγκατέστησαν το iOS 10 – το οποίο αναπτύχθηκε για το iPhone 7.

Από τη στιγμή που το νέο iOS καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, τα άτομα με παλαιότερα iPhones αντιμετώπισαν απρόσμενα προβλήματα στη λειτουργία τους.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε μία επιδιόρθωση γι΄αυτό, μέσω της ενημέρωσης 10.2.1. Αλλά δεν προειδοποίησε τους χρήστες ότι θα απομυζούσε CPUs και μπαταρίες σε παλαιότερες συσκευές για να αποτρέψει αυτά τα τυχαία shutdowns.

Η Apple έχει επιβαρυνθεί και με ένα δεύτερο πρόστιμο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, για μη παροχή πληροφοριών σε πελάτες, σχετικά με την χωρητικότητα της μπαταρίας της συσκευής τους, τη μέση διάρκεια ζωής ή οδηγίες σχετικά με τον τρόπο συντήρησης ή αντικατάστασης της.

Εν τω μεταξύ, η Samsung επιβαρύνεται επίσης με πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ (5,7 εκατομμύρια δολάρια) για την κυκλοφορία της ενημερωμένης έκδοσης Marshmallow 6.0.1 (που αναπτύχθηκε για το Galaxy Note 7) στο Note 4.

Το firmware ήταν πολύ απαιτητικό για το τηλέφωνο, γεγονός που οδήγησε σε δυσλειτουργία σε αρκετές περιπτώσεις. Επίσης, ανάγκασε τους χρήστες να πληρώσουν τα υψηλά έξοδα της επισκευής από την τσέπη τους, καθώς το Note 4 ήταν δύο χρόνια παλαιότερο, επομένως εξαιρούνταν της εγγύησης.

Σε απάντηση, η Samsung δήλωσε ότι σχεδιάζει να προσβάλει την απόφαση και εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση της επιτροπής, ενώ η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS