ΑρχικήsecurityΟ Donald Trump αγνοεί συστηματικά το πρωτόκολλο ασφαλείας

Ο Donald Trump αγνοεί συστηματικά το πρωτόκολλο ασφαλείας

Σε πρόσφατη δήλωση του, ο Donald Trump αμφισβήτησε τη δημοσίευση της New York Times. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι συνομιλίες που είχε πρόσφατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ με προσωπικούς του φίλους μέσω τηλεφώνου, έχουν υποκλαπεί από υπηρεσίες της Ρωσίας και της Κίνας. “I only use Government Phones, and have only one seldom used government cell phone,”είπε ο Trump σε ένα Tweet που δημοσίευσε με το προσωπικό του iPhone. “Story is soooo wrong!

trump spy phone china russia

Χωρίς να αναφέρει τις πηγές της, η New York Times υποστηρίζει ότι οι βοηθοί του Trump, τον έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί την προσωπική του συσκευή για τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς μπορεί να παρακολουθείται από Ρώσσους κατασκόπους. Η απάντηση του Trump, πάλι μέσω Tweet, είναι ότι το εν λόγω άρθρο είναι μεγάλο και βαρετό, και πως είναι τόσο λάθος που δεν θα μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί.

Ο πρόεδρος δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το iPhone του, το οποίο χρησιμοποιεί αρκετά συχνά για να έρχεται σε επαφή με προσωπικούς του φίλους. Οι σύμβουλοι του ελπίζουν ότι κατά την διάρκεια αυτών των κλήσεων δεν αναφέρονται απόρρητες πληροφορίες.

Ο Trump έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι αποφεύγει τις τηλεφωνικές κλήσεις όταν πρόκειται για πολύ ευαίσθητα θέματα και ότι ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί email. Τέλος, η στάση του Trump έρχεται σε αντίθεση με την στάση που κράταγε ο Barack Obama σε θέματα ασφάλειας. Για μεγάλο διάστημα ο Barack Obama χρησιμοποιούσε ένα ειδικά σχεδιασμένο BlackBerry, από το οποίο είχαν αφαιρεθεί πολλές δυνατότητες, ακριβώς για να μην μπορεί κάποιος να υποκλέψει πληροφορίες. Αργότερα αντικατέστησε την συσκευή του με ένα iPhone, στο οποίο ίσχυαν παρόμοιοι περιορισμοί.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS