15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το Google Home Hub μπορεί να παραβιαστεί με μία γραμμή κώδικα

google home hub hacked

Ο ερευνητής ασφάλειας Jerry Gamblin αποκάλυψε πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελάχιστες γραμμές κώδικα γραμμένες σε XML στο Google Home Hub για να αποκτήσει κάποιος μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών. Ο κώδικας αυτός μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα ευάλωτο API και να αναγκάσει τη συσκευή να επανεκκινήσει ή να αποκαλύψει δεδομένα χρηστών.

google home hub hacked

Ο Gamblin έγραψε σε μια ανάρτηση ότι βρήκε έναν αριθμό ανοικτών θυρών που χρησιμοποιούνται από τη συσκευή. Από απλή περιέργεια, άνοιξε τη γραμμή εντολών στον υπολογιστή του για να ελέγξει την ασφάλεια του Google Home Hub.

Αυτό που βρήκε ήταν αρκετά συγκλονιστικό, καθώς διαπίστωσε πως είναι δυνατό να αναγκάσει το Home Hub να προβεί σε επανεκκίνηση με μία μόνο γραμμή κώδικα. Μετά από κάποιους πειραματισμούς με κώδικα, ο Gamblin κατάφερε να διαγράψει τα υπάρχοντα WiFi δίκτυα του Google Home Hub και να απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις.

Η Google παρόλα αυτά δεν φαίνεται να ανησυχεί για το συγκεκριμένο ζήτημα. ‘Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της, τα API που αναφέρει ο Gamblin «χρησιμοποιούνται από κινητές εφαρμογές για τη διαμόρφωση της συσκευής και είναι προσβάσιμες μόνο όταν οι συγκεκριμένες εφαρμογές και η οικιακή συσκευή Google βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi». Ο εκπρόσωπος της Google πρόσθεσε επίσης ότι «παρά τα όσα έχουν υποστηριχθεί, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι πληροφορίες των χρηστών διατρέχουν οποιονδήποτε κίνδυνο».

Παρόλο που ο επιτιθέμενος θα πρέπει να συνδεθεί με το ίδιο δίκτυο του Google Hub που στοχεύει, η Google θα πρέπει να καταλήξει σε άλλες μορφές επαλήθευσης ταυτότητας για να αποτρέψει τα άτομα με κακόβουλη πρόθεση να εκτελέσουν τέτοιους κώδικες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *