ΑρχικήsecurityΤο Google Home Hub μπορεί να παραβιαστεί με μία γραμμή κώδικα

Το Google Home Hub μπορεί να παραβιαστεί με μία γραμμή κώδικα

Ο ερευνητής ασφάλειας Jerry Gamblin αποκάλυψε πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελάχιστες γραμμές κώδικα γραμμένες σε XML στο Google Home Hub για να αποκτήσει κάποιος μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών. Ο κώδικας αυτός μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα ευάλωτο API και να αναγκάσει τη συσκευή να επανεκκινήσει ή να αποκαλύψει δεδομένα χρηστών.

google home hub hacked

Ο Gamblin έγραψε σε μια ανάρτηση ότι βρήκε έναν αριθμό ανοικτών θυρών που χρησιμοποιούνται από τη συσκευή. Από απλή περιέργεια, άνοιξε τη γραμμή εντολών στον υπολογιστή του για να ελέγξει την ασφάλεια του Google Home Hub.

Αυτό που βρήκε ήταν αρκετά συγκλονιστικό, καθώς διαπίστωσε πως είναι δυνατό να αναγκάσει το Home Hub να προβεί σε επανεκκίνηση με μία μόνο γραμμή κώδικα. Μετά από κάποιους πειραματισμούς με κώδικα, ο Gamblin κατάφερε να διαγράψει τα υπάρχοντα WiFi δίκτυα του Google Home Hub και να απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις.

Η Google παρόλα αυτά δεν φαίνεται να ανησυχεί για το συγκεκριμένο ζήτημα. ‘Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της, τα API που αναφέρει ο Gamblin “χρησιμοποιούνται από κινητές εφαρμογές για τη διαμόρφωση της συσκευής και είναι προσβάσιμες μόνο όταν οι συγκεκριμένες εφαρμογές και η οικιακή συσκευή Google βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi”. Ο εκπρόσωπος της Google πρόσθεσε επίσης ότι “παρά τα όσα έχουν υποστηριχθεί, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι πληροφορίες των χρηστών διατρέχουν οποιονδήποτε κίνδυνο”.

Παρόλο που ο επιτιθέμενος θα πρέπει να συνδεθεί με το ίδιο δίκτυο του Google Hub που στοχεύει, η Google θα πρέπει να καταλήξει σε άλλες μορφές επαλήθευσης ταυτότητας για να αποτρέψει τα άτομα με κακόβουλη πρόθεση να εκτελέσουν τέτοιους κώδικες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS