Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
Latest Posts

Τέλος στο «Δεν είμαι ρομπότ» του Google CAPTCHA

CAPTCHAΓια να πούμε την αλήθεια, το να τικάρουμε τα σωστά πλαίσια ελέγχου στο Google CAPTCHA μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη διαδικασία για ορισμένους χρήστες. Τώρα όμως η Google, αφουγκραζόμενη την κατάσταση, τερμάτισε το μηχανισμό CAPTCHA, ο οποίος έχει αντικατασταθεί από έναν μηχανισμό ανάλυσης συμπεριφοράς για να διευκολύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες.

Το CAPTCHA ή αλλιώς «Completely Automated Public Turing Test to tell Computers and Humans Apart», αναπτύχθηκε από την Google για διαδικτυακούς τόπους, ώστε να διασφαλιστεί ότι άνθρωποι και όχι ρομπότ έχουν πρόσβαση σε αυτούς.

Η Google βελτίωσε το μηχανισμό CAPTCHA με την πάροδο των ετών. Παλιότερα οι χρήστες έπρεπε να εισάγουν ορισμένους αλλοιωμένους αριθμούς και γράμματα που εμφανίζονταν σε ένα πλαίσιο. Έπειτα ήρθε ο μηχανισμός που περιλάμβανε παζλ στα οποία έπρεπε να ταιριάζουν την εικόνα με αυτό που τους ζητούνταν.

Το τικάρισμα των πλαισίων ελέγχου του CAPTCHA αποτελούσε πρόκληση για όσους πάσχουν από σύνδρομα σχετιζόμενα με την όραση. Ως εκ τούτου, η Google εισήγαγε το reCAPTCHA v3, το οποίο εξετάζει μια βαθμολογία με βάση τη συμπεριφορική ανάλυση ενός χρήστη. Με τη χρήση αυτού του σκορ, η εταιρεία μπορεί να καθορίσει την αυθεντικότητα της σύνδεσης. Οι ιστότοποι μπορούν να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν την είσοδο σε ένα χρήστη με βάση αυτό το σκορ.

Οι ιστότοποι μπορούν επίσης να προσαρμόσουν αυτό το σκορ δημιουργώντας ένα φίλτρο που αναλύει τη σύνδεση από το αποτέλεσμα CAPTCHA και οποιαδήποτε προηγούμενη πληροφορία του χρήστη που έχει αποθηκευτεί από τον ιστότοπο. Η βαθμολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κατάρτιση ενός μοντέλου μηχανικής εκμάθησης από τους ιστότοπους.

Ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται «Action» έχει επίσης εισαχθεί στο reCAPTCH v3 και στοχεύει στον περιορισμό των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Οι βαθμολογίες του CAPTCHA από διαφορετικούς ιστότοπους μπορούν να μελετηθούν για να αποκρυπτογραφήσουν ένα μοτίβο που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι.

Ο Wei Liu, Product Manage του reCAPTCHA στη Google, δήλωσε σε επίσημο blog post: «Αλλάζουμε ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο οι ιστότοποι μπορούν να ξεχωρίσουν τις ανθρώπινες δραστηριότητες από αυτές των bot, αναλύοντας ένα σκορ … και εξαλείφοντας την ανάγκη να διακόψουμε τους χρήστες για να τους υποβάλουμε σε κάποιο τεστ.»

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *