15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

CommonRansom: Νέο ransomware απαιτεί πρόσβαση RDP για την αποκρυπτογράφηση

Ένα νέο ransomware με το όνομα CommonRansom ανακαλύφθηκε το οποίο έχει έναν αρκετά παράξενο τρόπο λειτουργίας. Για να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία του υπολογιστή, αφού ο χρήστης πληρώσει το ποσό που του ζητείται, πρέπει και να ενεργοποιήσει την υπηρεσία απομακρυσμένης διαχείρισης του υπολογιστή (remote desktop services) και να δώσει τα στοιχεία ενός λογαριασμού διαχειριστή του υπολογιστή. Το CommonRansom ανακαλύφθηκε από τον Michael Gillespie αφού ένα από τα θύματα του καταχώρισε το νέο ransomware στην υπηρεσία του, ID Ransomware.

Όταν το εν λόγω ransomware μολύνει έναν υπολογιστή, μετατρέπει το format του κάθε αρχείου (.txt .doc .exe και πολλά αλλά) σε .CommonRansom. Επιπλέον δημιουργεί σε όλους τους φακέλους ένα νέο text αρχείο με το όνομα DECRYPTING.txt, το οποίο εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα.

CommonRansom ransomware decrypt

Σε αυτό το περίεργο μήνυμα, ο δημιουργός του CommonRansom ζητάει από τα θύματα του να πληρώσουν 0.1 BTC και να στείλουν ένα email με τις ακόλουθες πληροφορίες:

  1. This ID-[VICTIM_ID]
  2. [IP_ADDRESS]:PORT(rdp) of infected machine
  3. Username:Password with admin rights
  4. Time when you have paid 0.1 btc to this bitcoin wallet:

35M1ZJhTaTi4iduUfZeNA75iByjoQ9ibgF

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κάποιος να δώσει αυτά τα στοιχεία σε κάποιον, καθώς όταν ο επιτιθέμενος συνδεθεί, δεν υπάρχει δυνατότητα για τον ιδιοκτήτη του υπολογιστή να δει τις κινήσεις του. Μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία και να αποσυνδεθεί, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να εγκαταστήσει επιπλέον malware και άλλα κακόβουλα προγράμματα, ή ακόμα και να κλέψει ευαίσθητα δεδομένα.

Ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποιο δείγμα του ransomware, από το ransom note γνωρίζουμε μια Bitcoin διεύθυνση η οποία φαίνεται να έχει κάποιες κινήσεις στο παρελθόν.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *