ΑρχικήinetSteganography: Όλα τα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ μέσα σε μια εικόνα

Steganography: Όλα τα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ μέσα σε μια εικόνα

Ένας ερευνητής ασφαλείας κατάφερε να κρύψει όλα τα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ μέσα σε μια εικόνας, και χρησιμοποίησε το Twitter για να την μεταδώσει στο κοινό, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται στεγανογραφία (steganography). Η στεγανογραφία είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να «κρύψει» δεδομένα μέσα σε άλλα αρχεία, τα οποία δεν είναι κρυφά.  Με αυτόν τον τρόπο, ενώ ένα αρχείο μπορεί να διαδοθεί από πολλούς, μπορεί να περιέχει δεδομένα που λίγοι θα ανακαλύψουν.

Στεγανογραφία steganography

Στο πρόσφατο πείραμα που έκανε ο ερευνητής ασφαλείας Dаvіd Вucһаnаn, δημιούργησε ένα αρχείο JPEG, το οποίο περιλάμβανε κρυφά αρχεία RAR με όλη την δουλειά του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε μορφή html. Ο Вucһаnаnεπίσης ανακάλυψε ότι το τελικό αρχείο που δημιούργησε μπορούσε να ανεβεί στο Twitter και να διαδοθεί.

Ο Вucһаnаn κατάφερε να το κάνει αυτό δημιουργώντας ένα script που μετατρέπει πολλά κομμάτια RAR αρχείων σε ένα ICC profile, που αργότερα ενσωματώθηκε σε μια εικόνα του Σαίξπηρ. Τα ICC profiles είναι πεδία δεδομένων τα οποία διατηρούν στοιχεία σχετικά με το πως θα φαίνεται η εικόνα.

Όλα τα κομμάτια των αρχείων που έχει κρύψει στην εικόνα ο Вucһаnаn, έχουν μέγεθος 64kb και ο λόγος δεν είναι τυχαίος. Καθώς όλα τα ICC profiles αποθηκεύονται σε κομμάτια των 64kb, ο Вucһаnаn αποφάσισε να κάνει την δοκιμή του με πολλαπλά RAR αρχεία των 64kb. Όταν ερωτήθηκε αν δοκίμασε να κρύψει κάτι κακόβουλο εντός της εικόνας,, όπως malware, ο ίδιος απάντησε ότι δεν είναι σίγουρος για το αν θα το εντόπιζαν τα antivirus, και ότι σίγουρα θα είναι μια πολύ καλή μέθοδος για να μεταφέρονται μηνύματα που θα διαβάζονται μόνο από όσους γνωρίζουν ότι υπάρχουν αυτά τα μηνύματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS