ΑρχικήsecurityΕκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και ECSC’ 2018

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και ECSC’ 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημητρίου Μόσχα). Αποτέλεσε πρωτοβουλία  της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet).

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις της Αρχής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Μιχάλης Σακκάς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απεύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Επικεφαλής Μονάδας Ασφαλών Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), κ. Δημοσθένης Οικονόμου.

Ο κ. Παναγιώτης Ριζομυλιώτης, Τακτικό Μέλος της ΑΔΑΕ, αναφέρθηκε στο απόρρητο των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και τον ρόλο της ΑΔΑΕ σε αυτό ενώ ο κ. Γιώργιος Κορμάς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου στις συνήθειες επικοινωνίας των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο.

 Διαδίκτυο

Φυσικά, επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν η εθνική ομάδα Ελλάδος του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας (ECSC’ 2018) που κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στη πρώτη πεντάδα και να γεμίσει χαμόγελα και υπερηφάνεια όλους μας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Βαβούσης, Team Manager της Ελληνικής ομάδας και η κα. Στέλλα Τσιτσούλα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της ομάδας, τόνισαν την σκληρή δουλειά των παιδιών αλλά και των προπονητών της ομάδας καθώς και την αφοσίωση τους στον στόχο.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμούγια την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security).Η ελληνική αποστολή, υποστηρίχτηκε και φέτος από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης ευχήθηκαν στην εθνική ομάδα ανάλογη επιτυχία στο ECSC 2019 και φυσικά η πρώτη θέση είναι αυτό που επιθυμούμε όλοι!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS