Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και ECSC’ 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημητρίου Μόσχα). Αποτέλεσε πρωτοβουλία  της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet).

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις της Αρχής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Μιχάλης Σακκάς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απεύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Επικεφαλής Μονάδας Ασφαλών Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), κ. Δημοσθένης Οικονόμου.

Ο κ. Παναγιώτης Ριζομυλιώτης, Τακτικό Μέλος της ΑΔΑΕ, αναφέρθηκε στο απόρρητο των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και τον ρόλο της ΑΔΑΕ σε αυτό ενώ ο κ. Γιώργιος Κορμάς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου στις συνήθειες επικοινωνίας των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο.

 Διαδίκτυο

Φυσικά, επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν η εθνική ομάδα Ελλάδος του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας (ECSC’ 2018) που κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στη πρώτη πεντάδα και να γεμίσει χαμόγελα και υπερηφάνεια όλους μας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Βαβούσης, Team Manager της Ελληνικής ομάδας και η κα. Στέλλα Τσιτσούλα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της ομάδας, τόνισαν την σκληρή δουλειά των παιδιών αλλά και των προπονητών της ομάδας καθώς και την αφοσίωση τους στον στόχο.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμούγια την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security).Η ελληνική αποστολή, υποστηρίχτηκε και φέτος από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης ευχήθηκαν στην εθνική ομάδα ανάλογη επιτυχία στο ECSC 2019 και φυσικά η πρώτη θέση είναι αυτό που επιθυμούμε όλοι!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *