ΑρχικήinetΗ Google σας επιτρέπει να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης πιο εύκολα

Η Google σας επιτρέπει να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης πιο εύκολα

ιστορικόΣτο πρόσφατο παρελθόν, η Google έχει επιφέρει αλλαγές στους ελέγχους απορρήτου και στο ιστορικό αναζήτησης, που επιτρέπουν την αναθεώρηση και τη διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης. Ωστόσο η διαδικασία δεν ήταν πολύ απλή.

Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο η Google φέρνει τώρα νέες αλλαγές, που θα σας επιτρέψουν να ελέγξετε και να διαγράψετε το πρόσφατο ιστορικό αναζήτησής σας, από το ίδιο το Google search.

Όπως γνωρίζουμε, η Google διατηρεί ένα αρχείο με όσα έχετε κάνει αναζήτηση. Ακόμα κι αν διαγράψετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης, δεν διαγράφει ότι έχει αποθηκευτεί στους server της Google.

Πολλοί από εσάς ίσως έχετε πετύχει να εμβαθύνετε πιο πολύ στη σελίδα του Google Account σας και να βρήκατε την πλήρη δραστηριότητά σας στο web, μέσω της μηχανής αναζήτησης και των διαφόρων εφαρμογών Google. Όμως αυτό δεν ισχύει για όλους τους χρήστες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι έλεγχοι απορρήτου δεν θα αποκρύπτονται πλέον στις ρυθμίσεις. Οι χρήστες θα αποκτήσουν ταχύτερη πρόσβαση σε επιλογές όπως η απενεργοποίηση της εξατομίκευσης διαφημίσεων και η αποτροπή της αποθήκευσης εφαρμογών Google από τη χρήση των δραστηριοτήτων των χρηστών.

Ξεκινώντας από χθες, η Google εφαρμόζει αυτές τις αλλαγές τόσο για desktop όσο και για mobile web. Τις επόμενες εβδομάδες, αυτά τα χαρακτηριστικά θα φτάσουν και στα Android και iOS.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει παρόμοιες αλλαγές σε υπηρεσίες όπως το Google Maps, οι οποίες εξοικονομούν τεράστιο όγκο δεδομένων τοποθεσίας και αναζήτησης.

Οι τελευταίες προσπάθειες της Google για τη βελτίωση των ελέγχων απορρήτου, προέρχονται από σκάνδαλα και ισχυρισμούς που αποκαλύπτουν τεράστιες παραβιάσεις δεδομένων. Όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν κριτική, επειδή δεν παρέχουν επαρκείς ελέγχους απορρήτου.

Η Google αντιμετωπίζει επίσης κριτική για την πρόσφατη παραβίαση στο Google+, η οποία ανάγκασε την εταιρεία να κλείσει μόνιμα την πλατφόρμα. Έτσι, όλες οι εταιρείες τεχνολογίας επικεντρώνονται τώρα στο να δώσουν τον έλεγχο στα χέρια των χρηστών για να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS