ΑρχικήsecurityPocket iNet: 73 GB δεδομένων εκτεθειμένα σε S3 bucket

Pocket iNet: 73 GB δεδομένων εκτεθειμένα σε S3 bucket

Η Pocket iNet, ένας πάροχος internet στην Ουάσιγκτον, άφησε ένα AWS S3 server εκτεθειμένο χωρίς κάποιο password, σύμφωνα με την UpGuard. Η ομάδα του UpGuard ανακοίνωσε ότι οι πληροφορίες που ήταν εκτεθειμένες στον server περιλάμβαναν περισσότερα από 73GB δεδομένων, στα οποία διατηρούνταν passwords και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες που κυμαίνονται από υπολογιστικά φύλλα μέχρι εικόνες και διαγράμματα.

pocket inet

Η UpGuard ανακάλυψε και ανέφερε το AWS bucket με όνομα pinapp2 στις 11 Οκτωβρίου του 2018, αν και η Pocket iNet αρχικά δεν επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν εκτεθειμένα αρχεία. Μια εβδομάδα αργότερα, ο server ασφαλίστηκε. “Στις 7 αυτές ημέρες που τα στοιχεία ήταν εκτεθειμένα, η UpGuard έκανε εκτεταμένες προσπάθειες για να επικοινωνήσει με το τμήμα που διαχειρίζεται τον server, φτάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιήσει στοιχεία που βρίσκονταν μέσα στον εκτεθειμένο server.“Είναι γνωστό ότι οι πάροχοι internet στοχεύονται συχνά από hacker groups.  Ευτυχώς, στις 19 Οκτωβρίου, ο server ασφαλίστηκε, εμποδίζοντας την εκμετάλλευση των διαθεσίμων δεδομένων μια για πάντα.”

Ενώ ο ίδιος ο server ήταν εκτεθειμένος, δεν ήταν όλα τα αρχεία διαθέσιμα για λήψη. Ωστόσο, ένας από τους φακέλους που ήταν διαθέσιμος για λήψη με το όνομα “tech” περιείχε κρίσιμες πληροφορίες για τα ονόματα και τα passwords από συσκευές των εργαζομένων όπως προσωπικές συσκευές, routers, switches, servers, wifi access points και άλλα. Τα στοιχεία ήταν αποθηκευμένα σε απλή μορφή κειμένου χωρίς κάποια κωδικοποίηση.

Το πρόβλημα με τους απροστάτευτους AWS servers είναι συχνό φαινόμενο και είναι λάθος των διαχειριστών του κάθε server. Σύμφωνα με την Upguard, η Pocket iNet είναι ένας από τους πολλούς παρόχους internet που λόγο του μικρού μεγέθους τους δεν δίνουν έμφαση στο κομμάτι του IT. Οι οργανισμοί θα πρέπει να υιοθετήσουν τεχνικές και πολίτικες που θα αποτρέπουν τέτοιου είδους λανθασμένες ρυθμίσεις στο μέλλον.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS