15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Google: αυστηρά μέτρα κατά της απάτης διαφημίσεων

Τα έσοδα των διαφημίσεων εξαρτώνται από τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες αγοράς και πώλησης διαφημίσεων και καταβάλλονται βάσει των θεάσεων. Αυτές οι διαδικασίες είναι επίσης ευάλωτες σε κατάχρηση, και αυτό ακριβώς συνέβη.

Google-against-ad-fraud

Την Τρίτη, έγιναν γνωστές περιπτώσεις εξαπάτησης, όπου οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποίησαν περισσότερες από 125 εφαρμογές Android και ιστότοπους για την παρακολούθηση και τη μίμηση της συμπεριφοράς των χρηστών και έπειτα χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή εκατομμυρίων δολλαρίων μέσω των προβολών διαφημίσεων.

Η Google εξήγησε με μια ανάρτηση, πως το botnet που ονομάζεται «TechSnab» προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα από τις διαφημίσεις, ανέπτυσσε bots που επισκέπτονταν ιστοσελίδες. Τα bots αυτά έδειχναν διαφημίσεις σε ένα αόρατο παράθυρο για να δημιουργήσουν ψεύτικο traffic μεταξύ του πραγματικού.

Μια εταιρεία-βιτρίνα με την επωνυμία «We Purchase Apps» αγόραζε νόμιμες εφαρμογές από προγραμματιστές και μετέφερε την κυριότητα τους σε ένα δίκτυο εταιρειών που βρίσκονταν στην Κύπρο, τη Μάλτα, την Κροατία, τη Βουλγαρία και άλλους τόπους.

Οι εγκέφαλοι του δικτύου απάτης διαφημίσεων παρακολουθούσαν δημοφιλείς εφαρμογές ώστε να τις συμπεριλάβουν στο δίκτυό τους. Μόλις τις αποκτούσαν, οι εφαρμογές παρέμεναν ενημερωμένες για να διατηρούν τους πραγματικούς χρήστες ικανοποιημένους.

Οι εφαρμογές που αγοράστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση των bots ώστε να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των χρηστών και να δρουν σαν άνθρωποι. Έτσι κατάφεραν να αποφύγουν πολλούς ελέγχους και επέτρεψαν στους κατόχους τους να πλουτίσουν.

Σύμφωνα με την Google, «το botnet δημιουργούσε κρυφά παραθύρα στο προγράμμα περιήγησης για να αυξήσει τα έσοδα από διαφημίσεις. Το κακόβουλο λογισμικό περιείχε απόκρυψη IP και δεδομένων, καθώς και άμυνες κατά των ελέγχων. »

Οι εφαρμογές που επηρεάστηκαν κυμαίνονται από παιχνίδια έως εφαρμογές χρησιμότητας, όπως φακοί smartphone και εφαρμογές διατροφής. Πολλές από τις εμπλεκόμενες εφαρμογές είχαν δημιουργηθεί ειδικά για παιδιά.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *