Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:24
Αρχική security Λειτουργία στο Android εκθέτει μηνύματα μέσω Google search

Λειτουργία στο Android εκθέτει μηνύματα μέσω Google search

AndroidΕίναι γνωστό ότι η Google συνηθίζει να κρύβει ορισμένα «μυστικά» χαρακτηριστικά στο Android OS της. Ωστόσο, υπάρχει μία παράξενη λειτουργία στο Android, η οποία ειλικρινά μοιάζει περισσότερο με bug παρά με κάποιο κρυφό χαρακτηριστικό.

Το σφάλμα εμφανίζει τα μηνύματά σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Google cards assistant. Σε μια δημοσίευση που έγινε στο Reddit σχετικά με αυτό, αναφέρεται ότι εάν πληκτρολογήσετε “the1975..com” στη γραμμή αναζήτησης Google, θα εμφανιστούν όλα τα μηνύματά σας στην οθόνη.

Σύντομα, κι άλλοι χρήστες συμμετείχαν στα σχόλια και είπαν ότι το ίδιο σφάλμα μπορεί να προκύψει κι αν πληκτρολογήσετε “vizela viagens” ή “zela viagens” στη γραμμή αναζήτησης.

Αν και το αρχικό μήνυμα αναφέρεται σε μια συσκευή Pixel, αποδείχτηκε ότι το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα τηλέφωνα Android, όπως το OnePlus, αν πληκτρολογήσετε “the1975..com” ή “zela viagens”.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω εικόνα, αυτές οι ορολογίες λειτουργούν ακριβώς σαν εντολή “show me my text messages”. Η πληκτρολόγηση αυτών των ορολογιών στην εφαρμογή Google Assistant έχει επίσης το ίδιο αποτέλεσμα.

Το ανησυχητικό ερώτημα αφορά τους χρήστες που ενεργοποιούν τις φωνητικές εντολές του Google Assistant σε locked mode και είναι αν μπορεί να γίνει πρόσβαση σε αυτό το σφάλμα όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο. Αν ναι, δεδομένα όπως το OTP που λαμβάνεται μέσω μηνυμάτων, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έκθεσης.

- Advertisement -

Αν προσπαθήσετε να κάνετε το αντίστοιχο σε iPhone μέσω της γραμμής αναζήτησης, το πρόγραμμα περιήγησης εμφανίζει τα κανονικά αποτελέσματα αναζήτησης (τα οποία θα έπρεπε να εμφανίζονται και στο Android). Αλλά η πληκτρολόγηση αυτών των όρων στο Assistant του iPhone εμφανίζει την απάντηση “I can’t read text messages yet.”

Η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια της Google ή για σφάλμα.

Ωστόσο, εάν αυτό σας κάνει να ανησυχείτε, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα απευθείας, πηγαίνοντας στο Settings>Apps>Apps Permission>SMS permission. Εκεί μπορείτε να απενεργοποιήσετε το SMS permission της εφαρμογής Google, εμποδίζοντας έτσι την πρόσβασή της στα μηνύματά σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπορείτε επίσης,στην ίδια την εφαρμογή Google, στις ρυθμίσεις, επιλογή “personal” , να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στα sms σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...