ΑρχικήinetGoogle Chrome : Νέα έκδοση (v67) για Windows, Linux και Mac

Google Chrome : Νέα έκδοση (v67) για Windows, Linux και Mac

Η Google κυκλοφόρησε το Chrome 67, την τελευταία σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης ιστού της. Σύμφωνα με τις αλλαγές που κυκλοφόρησε με το Chrome 67, αυτή η έκδοση προσθέτει υποστήριξη για API sensors, βελτιώνει AR και VR και ετοιμάζεται να καταργήσει το HPKP (HTTP Public Keying Pinning).

Chrome

Οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν την τελευταία έκδοση μέσω του συστήματος αυτόματης ενημέρωσης του προγράμματος περιήγησης στο τμήμα “Βοήθεια> Σχετικά με το Google Chrome”. Η νέα έκδοση του Chrome είναι v67.0.3396.62.

 

Μάλλον, η μεγαλύτερη αλλαγή στο Chrome 67 είναι η προσθήκη των API sensors. Όπως υπονοεί το όνομα, αυτό είναι ένα API(Application Programmable Interface) που προωθεί δεδομένα από αισθητήρες συσκευών σε δημόσιους ιστότοπους και βασίζεται στο πρότυπο Generic Sensor W3C. To API προορίζεται κυρίως για κινητά και για την τρέχουσα έκδοση έτσι οι ιστότοποι μπορούν να το χρησιμοποιούν για να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα από το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο, τους αισθητήρες προσανατολισμού και κίνησης μιας συσκευής.

Ένα άλλο API που υπάρχει είναι το WebXR Device API. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το API για να δημιουργήσουν διάφορες υπηρεσίες εικονικής πραγματικότητας για διάφορες συσκευές όπως το Google Daydream View και το Samsung Gear VR, καθώς και desktop-hosted headsets όπως το Oculus Rift, το HTC Vive και τα Windows Mixed Reality Headsets.

Όσον αφορά τις αλλαγές ασφάλειας στον Chrome υπάρχει βελτίωση στο Strict Site Isolation. Η Google χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη λειτουργία για να περιορίσει τις επιπτώσεις των ελαττωμάτων Meltdown και Specter. Με τις νέες παραλλαγές Meltdown και Specter που αποκαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα , το χαρακτηριστικό αυτό είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτο, ακόμα κι αν δεν είχε αρχικά αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσει τα σφάλματα της CPU.

Τέλος ο Chrome 67 είναι επίσης η πρώτη έκδοση που υποστηρίζει το νέο πρωτόκολλο ελέγχου ταυτότητας χωρίς κωδικό WebAuthn . Το πρωτόκολλο ανακοινώθηκε επισήμως τον περασμένο μήνα και ο Mozilla ήταν ο πρώτος που το υιοθέτησε με την έκδοση Firefox 60.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS