ΑρχικήinetΟ Google Assistant μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις σαν άνθρωπος

Ο Google Assistant μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις σαν άνθρωπος

GoogleΈνα από τα μεγαλύτερα ζητήματα με τους AI ψηφιακούς βοηθούς μας, είναι η αδυναμία κατανόησης φυσικών ανθρώπινων συνομιλιών σε πραγματικό χρόνο. Ελπίζουμε ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει στο προσεχές μέλλον.

Οι περισσότεροι από τους 7.000 ακροατές που παρευρέθηκαν στο Google I/O, έμειναν σχεδόν άναυδοι, όταν ο ψηφιακός βοηθός της Google πραγματοποίησε μια κλήση για να κλείσει ένα ραντεβού σε κομμωτήριο.

Ο ψηφιακός βοηθός, ο οποίος βασίζεται στην τεχνολογία AI της Google, είναι πλέον πιο φυσικός από ποτέ στους διαλόγους του. Αυτό που βρίσκεται πίσω από τη νέα δυνατότητα είναι μια τεχνολογία που ονομάζεται Google Duplex, την οποία η εταιρεία αναπτύσσει εδώ και πολλά χρόνια. Η τεχνολογία αυτή δίνει τη δυνατότητα στο Google Assistant να βοηθά πραγματικά σε διάφορες καταστάσεις, να κάνει κρατήσεις σε εστιατόρια ή να κλείνει ραντεβού.

Σε περίπτωση μάλιστα που μια επιχείρηση δεν διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων, ο Assistant μπορεί να πραγματοποιήσει μια κλήση και να μιλήσει με ανθρώπους, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να του δώσετε την ημερομηνία και την ώρα.

Ο Assistant, μπορεί επίσης να προσθέσει μια υπενθύμιση στο ημερολόγιό σας, μετά από μια επιτυχημένη κράτηση, ώστε να μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμά σας ή να ακυρώσετε την κράτηση αργότερα αν αλλάξετε γνώμη.

Για να μιλήσει σαν άνθρωπος, ο Assistant χρησιμοποιεί το Google Duplex για να καταλάβει σύνθετες προτάσεις και γρήγορη ομιλία. Εξασφαλίζει ότι αυτό που λέει είναι σαφές, ώστε το άλλο άτομο να κατανοήσει το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Περιμέναμε αρκετό καιρό έως ότου η Google φέρει τη λειτουργία αυτή στον Assistant, τον οποίο θα ξεκινήσει να δοκιμάζει αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Υπάρχει περιθώριο επιπλέον βελτίωσης πριν προστεθεί σε συσκευές καταναλωτών. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, υπάρχουν στιγμές που ο Assistant, με πλήρη αυτοπεποίθηση κάνει ένα τηλεφώνημα, αλλά δυσκολεύεται όταν η συζήτηση είναι πιο περίπλοκη. Έχει ενσωματωμένη δυνατότητα αυτοελέγχου και δίνει σήμα στον ανθρώπινο χειριστή του, όταν χρειάζεται να αναλάβει ο ίδιος.

Ο λόγος για τον οποίο το Google Duplex είναι τόσο αποτελεσματικό στις φυσικές συνομιλίες είναι επειδή έχει σχεδιαστεί για να “ολοκληρώσει συγκεκριμένες εργασίες, όπως ο προγραμματισμός ορισμένων τύπων ραντεβού”.

Σύμφωνα με την Google, μία από τις βασικές πτυχές ήταν να περιορίσει το Duplex σε κλειστούς τομείς. Μόνο μετά από αυστηρή εκπαίδευση σε τέτοιους τομείς το Duplex μπορεί να έχει φυσικές συνομιλίες. Δεν μπορεί να κάνει γενικές συζητήσεις με τον ίδιο τρόπο.

Η τεχνολογία μπορεί να φανεί χρήσιμη σε έναν απλό χρήστη, αλλά ακούγεται ακόμα πιο χρήσιμη για τις επιχειρήσεις που βασίζονται σε τηλεφωνήματα για κρατήσεις ραντεβού. Κάθε μέρα λαμβάνουν πολλές τηλεφωνικές κλήσεις. Εάν υπάρχει ο Google Assistant στο τηλέφωνο, μπορεί να είναι σε θέση να χειριστεί τα πράγματα πιο αποτελεσματικά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS