ΑρχικήsecurityLibSSH vulnerability: Άφθονα Scanners και Exploits

LibSSH vulnerability: Άφθονα Scanners και Exploits

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε μια πολύ σοβαρή ευπάθεια για το library LibSSH, η οποία αν εκμεταλλευτεί σωστά, μπορεί να δώσει πρόσβαση σε κλειδωμένα συστήματα χωρίς οι χρήστες να εισάγουν έγκυρα στοιχεία σύνδεσης. Από τότε, πολλά είναι τα scripts και τα αυτοματοποιημένα εργαλεία που έχουν κυκλοφορήσει. Χρησιμοποιώντας τα, hackers μπορούν να πάρουν πρόσβαση στα υπολογιστικά σας συστήματα με λίγα μόλις click! Η ευπάθεια έχει πάρει την κωδική ονομασία CVE-2018-10933, και μπορεί να εκμεταλλευτεί με πολύ εύκολο τρόπο.

Ενώ η ευπάθεια έχει διορθωθεί με τις εκδόσεις 0.7.6 και 0.8.4, ερευνητές έχουν κυκλοφορήσει scanners και scripts που ελέγχουν και εκμεταλλεύονται τις ευπαθείς εκδόσεις. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε και εσείς το LibSSH, θα πρέπει να το ανανεώσετε άμεσα!

Πόλοι είναι οι κατασκευαστές και οργανισμοί που έχουν δημοσιεύσει σχετικά με την συγκεκριμένη ευπάθεια.

Η CISCO ανακοίνωσε ότι κάποια από τα προϊόντα της χρησιμοποιούν το library LibSSH και ότι προς το παρών εκτελεί έρευνα ώστε να τα εντοπίσει. Τα Debian, SUSE, Ubuntu και Arch Linux έχουν ήδη κυκλοφορήσει ενημερώσεις που οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν. Η Dell ανακοίνωσε για την σειρά NSeries ότι χρησιμοποιείται το library LibSSH2, το οποίο δεν εμφανίζει καμία ευπάθεια.

Αφού η ευπάθεια έγινε γνωστή και της ανατέθηκε η ονομασία CVE-2018-10933, έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν αυτοματοποιημένα προγράμματα που την εκμεταλλεύονται. Χρησιμοποιώντας τα, μπορεί ο καθένας – και μπορεί όντως ο καθένας- να scan-άρει και να εισβάλει σε ευπαθή συστήματα. Για παράδειγμα, η Leap Security δημιούργησε ένα tool το οποίο μπορεί να ελέγξει αν μια συσκευή είναι ευπαθής ή όχι.

Με την αφθονία των διαθέσιμων εργαλείων, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί συσκευές που δεν έχουν ενημερωθεί με security updates, θα πρέπει να τα εγκαταστήσει άμεσα.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS