15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

LibSSH vulnerability: Άφθονα Scanners και Exploits

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε μια πολύ σοβαρή ευπάθεια για το library LibSSH, η οποία αν εκμεταλλευτεί σωστά, μπορεί να δώσει πρόσβαση σε κλειδωμένα συστήματα χωρίς οι χρήστες να εισάγουν έγκυρα στοιχεία σύνδεσης. Από τότε, πολλά είναι τα scripts και τα αυτοματοποιημένα εργαλεία που έχουν κυκλοφορήσει. Χρησιμοποιώντας τα, hackers μπορούν να πάρουν πρόσβαση στα υπολογιστικά σας συστήματα με λίγα μόλις click! Η ευπάθεια έχει πάρει την κωδική ονομασία CVE-2018-10933, και μπορεί να εκμεταλλευτεί με πολύ εύκολο τρόπο.

Ενώ η ευπάθεια έχει διορθωθεί με τις εκδόσεις 0.7.6 και 0.8.4, ερευνητές έχουν κυκλοφορήσει scanners και scripts που ελέγχουν και εκμεταλλεύονται τις ευπαθείς εκδόσεις. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε και εσείς το LibSSH, θα πρέπει να το ανανεώσετε άμεσα!

Πόλοι είναι οι κατασκευαστές και οργανισμοί που έχουν δημοσιεύσει σχετικά με την συγκεκριμένη ευπάθεια.

Η CISCO ανακοίνωσε ότι κάποια από τα προϊόντα της χρησιμοποιούν το library LibSSH και ότι προς το παρών εκτελεί έρευνα ώστε να τα εντοπίσει. Τα Debian, SUSE, Ubuntu και Arch Linux έχουν ήδη κυκλοφορήσει ενημερώσεις που οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν. Η Dell ανακοίνωσε για την σειρά NSeries ότι χρησιμοποιείται το library LibSSH2, το οποίο δεν εμφανίζει καμία ευπάθεια.

Αφού η ευπάθεια έγινε γνωστή και της ανατέθηκε η ονομασία CVE-2018-10933, έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν αυτοματοποιημένα προγράμματα που την εκμεταλλεύονται. Χρησιμοποιώντας τα, μπορεί ο καθένας – και μπορεί όντως ο καθένας- να scan-άρει και να εισβάλει σε ευπαθή συστήματα. Για παράδειγμα, η Leap Security δημιούργησε ένα tool το οποίο μπορεί να ελέγξει αν μια συσκευή είναι ευπαθής ή όχι.

Με την αφθονία των διαθέσιμων εργαλείων, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί συσκευές που δεν έχουν ενημερωθεί με security updates, θα πρέπει να τα εγκαταστήσει άμεσα.

 

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *