ΑρχικήinetTwitter: Το 80% των bot λογαριασμών του 2016, είναι ακόμα ενεργό

Twitter: Το 80% των bot λογαριασμών του 2016, είναι ακόμα ενεργό

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, γνωστός και ως The Knight Foundation, χρησιμοποίησε εργαλεία της Graphika, μιας social media intelligence υπηρεσίας, για να εντοπίσει και αναλύσει 700.000 λογαριασμούς του Twitter, που έκαναν δημοσιεύσεις από ιστότοπους με ψεύτικα νέα. Οι συνολικές δημοσιεύσεις που ερευνήθηκαν ήταν περισσότερες από 10 εκατομμύρια.

Twitter bot accounts

Τα στοιχεία της ανάλυσης έδειξαν ότι αυτοί οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί, γνωστοί και ως Twitter bots, είναι πίσω από την πλειοψηφία των ψεύτικων νέων που κυκλοφορούν στο Twitter. Επιπλέον, φαίνεται ότι πολλοί λογαριασμοί είναι «δεμένοι» μεταξύ τους, προωθώντας τα ίδια ψεύτικα νέα τις ίδιες ώρες από τις ίδιες πήγες.

Η ερευνά του Knight Foundation αποκάλυψε ότι από όλα τα bot accounts που δημοσίευαν ψεύτικα ή παραπλανητικά νέα, πριν και μετρά τις εκλογές του 2016, το 80% συνεχίζει να υπάρχει και να δημοσιεύει σε καθημερινή βάση, κάνοντας περισσότερες από 1 εκατομμύριο δημοσιεύσεις την ημέρα.

Η έρευνα θέτει ερωτήματα σχετικά με την δυνατότητα του Twitter, να εντοπίζει και αποκλείει λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται αυτοματοποιημένα για κακόβουλους σκοπούς, ακόμα και αφού έχουν ήδη μεγάλο ιστορικό δημοσιεύσεων, που πάει κόντρα στους ορούς χρήσης της υπηρεσίας.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι δέκα ιστότοποι που δημοσιεύουν αποκλειστικά και μόνο ψευδείς ειδήσεις, είναι υπεύθυνοι για το 65% όλου του αυτοματοποιημένου traffic της πλατφόρμας. Το πρόβλημα είναι ότι 9 στα 10 site με ψεύτικα συμποσιακά νέα, είναι ακόμα ενεργά, και ακόμα δημοσιεύουν καθημερινά παραπλανητικά άρθρα για διαφορά θέματα.

Ο CEO του Twitter, Jack Dorsey, ανέφερε σε μια μαρτυρία ότι το 2018 κατά μέσω ορό η πλατφόρμα απενεργοποιεί από 8.5 μέχρι 10 εκατομμύρια λογισμούς ανά εβδομάδα λόγο spam και αυτοματοποιημένων δημοσιεύσεων.

 

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS