Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Τα Windows 10 Version 1809 έρχονται με μια τεράστια αριθμομηχανή

Το Windows Calculator app έχει λάβει αρκετές βελτιώσεις στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 Οκτωβρίου 2018 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά μια αλλαγή που έρχεται χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση αφορά τις πραγματικές διαστάσεις του παραθύρου.

Για κάποιο λόγο, το Windows 10 Calculator app καταλαμβάνει τώρα σχεδόν ολόκληρη την οθόνη όταν τρέχει για πρώτη φορά και όπως μπορείτε να δείτε στο screenshot εδώ, σχεδόν όλα είναι τεράστια, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού και της μνήμης.

Windows

Προφανώς, αυτές οι τεράστιες διαστάσεις του παραθύρου του Calculator είναι ακριβώς η σωστή επιλογή στις συσκευές αφής όπου οι πράξεις μαθηματικών με είσοδο αφής θα ήταν πολύ πιο εύκολη, αλλά σε υπολογιστές όπου το ποντίκι και το πληκτρολόγιο εξακολουθούν να είναι οι αγαπημένες επιλογές των χρηστών, φαίνεται αμήχανο.

Περιττό να πούμε ότι για χρήστες που προέρχονται από Windows 7 ή κάτι παλαιότερο, η αλλαγή είναι απροσδόκητη, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ο τρόπος με τον οποίο η αριθμομηχανή των Windοws έμοιαζε πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Το παλιό calc.exe ήταν σχεδόν η αριθμομηχανή που χρειάζονταν οι περισσότεροι χρήστες και παρόλο που δεν είναι αναγκαστικά κακό το γεγονός ότι η ίδια η εφαρμογή έχει εξελιχθεί στα Windοws 10, ένα UI που έχει νόημα για κάθε συσκευή θα ήταν κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτο.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το BetaNews, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν με μη αυτόματο τρόπο το μέγεθος του παραθύρου του Calculator app, κάνοντας απλά κλικ και σέρνοντας τις άκρες της εφαρμογής. Αυτή είναι μια σημαντική βελτίωση από τα Windows 8, όπου αυτό δεν ήταν εφικτό και οι σύγχρονες εφαρμογές λειτουργούσαν μόνο σε πλήρη οθόνη.

Αν έχετε ήδη ενημερώσει το σύστημά σας στο Windοws 10 Calculator app, μπορείτε να δοκιμάσετε τη νέα έκδοση της εφαρμογής από μόνος σας, απλά ξεκινώντας από το μενού «Start».

Ως δευτερεύουσα σημείωση, η ενημέρωση του Οκτωβρίου του 2018 είναι διαθέσιμη ως μια χειροκίνητη λήψη για τώρα και απλά πρέπει να ελέγξετε για ενημερώσεις στο Windows Update για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *