ΑρχικήinetΤα Windows 10 Version 1809 έρχονται με μια τεράστια αριθμομηχανή

Τα Windows 10 Version 1809 έρχονται με μια τεράστια αριθμομηχανή

Το Windows Calculator app έχει λάβει αρκετές βελτιώσεις στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 Οκτωβρίου 2018 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά μια αλλαγή που έρχεται χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση αφορά τις πραγματικές διαστάσεις του παραθύρου.

Για κάποιο λόγο, το Windows 10 Calculator app καταλαμβάνει τώρα σχεδόν ολόκληρη την οθόνη όταν τρέχει για πρώτη φορά και όπως μπορείτε να δείτε στο screenshot εδώ, σχεδόν όλα είναι τεράστια, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού και της μνήμης.

Windows

Προφανώς, αυτές οι τεράστιες διαστάσεις του παραθύρου του Calculator είναι ακριβώς η σωστή επιλογή στις συσκευές αφής όπου οι πράξεις μαθηματικών με είσοδο αφής θα ήταν πολύ πιο εύκολη, αλλά σε υπολογιστές όπου το ποντίκι και το πληκτρολόγιο εξακολουθούν να είναι οι αγαπημένες επιλογές των χρηστών, φαίνεται αμήχανο.

Περιττό να πούμε ότι για χρήστες που προέρχονται από Windows 7 ή κάτι παλαιότερο, η αλλαγή είναι απροσδόκητη, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ο τρόπος με τον οποίο η αριθμομηχανή των Windοws έμοιαζε πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Το παλιό calc.exe ήταν σχεδόν η αριθμομηχανή που χρειάζονταν οι περισσότεροι χρήστες και παρόλο που δεν είναι αναγκαστικά κακό το γεγονός ότι η ίδια η εφαρμογή έχει εξελιχθεί στα Windοws 10, ένα UI που έχει νόημα για κάθε συσκευή θα ήταν κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτο.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το BetaNews, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν με μη αυτόματο τρόπο το μέγεθος του παραθύρου του Calculator app, κάνοντας απλά κλικ και σέρνοντας τις άκρες της εφαρμογής. Αυτή είναι μια σημαντική βελτίωση από τα Windows 8, όπου αυτό δεν ήταν εφικτό και οι σύγχρονες εφαρμογές λειτουργούσαν μόνο σε πλήρη οθόνη.

Αν έχετε ήδη ενημερώσει το σύστημά σας στο Windοws 10 Calculator app, μπορείτε να δοκιμάσετε τη νέα έκδοση της εφαρμογής από μόνος σας, απλά ξεκινώντας από το μενού “Start”.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, η ενημέρωση του Οκτωβρίου του 2018 είναι διαθέσιμη ως μια χειροκίνητη λήψη για τώρα και απλά πρέπει να ελέγξετε για ενημερώσεις στο Windows Update για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS