Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
Latest Posts

Τα Windows 10 Version 1809 έρχονται με μια τεράστια αριθμομηχανή

Το Windows Calculator app έχει λάβει αρκετές βελτιώσεις στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 Οκτωβρίου 2018 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά μια αλλαγή που έρχεται χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση αφορά τις πραγματικές διαστάσεις του παραθύρου.

Για κάποιο λόγο, το Windows 10 Calculator app καταλαμβάνει τώρα σχεδόν ολόκληρη την οθόνη όταν τρέχει για πρώτη φορά και όπως μπορείτε να δείτε στο screenshot εδώ, σχεδόν όλα είναι τεράστια, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού και της μνήμης.

Windows

Προφανώς, αυτές οι τεράστιες διαστάσεις του παραθύρου του Calculator είναι ακριβώς η σωστή επιλογή στις συσκευές αφής όπου οι πράξεις μαθηματικών με είσοδο αφής θα ήταν πολύ πιο εύκολη, αλλά σε υπολογιστές όπου το ποντίκι και το πληκτρολόγιο εξακολουθούν να είναι οι αγαπημένες επιλογές των χρηστών, φαίνεται αμήχανο.

Περιττό να πούμε ότι για χρήστες που προέρχονται από Windows 7 ή κάτι παλαιότερο, η αλλαγή είναι απροσδόκητη, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ο τρόπος με τον οποίο η αριθμομηχανή των Windοws έμοιαζε πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Το παλιό calc.exe ήταν σχεδόν η αριθμομηχανή που χρειάζονταν οι περισσότεροι χρήστες και παρόλο που δεν είναι αναγκαστικά κακό το γεγονός ότι η ίδια η εφαρμογή έχει εξελιχθεί στα Windοws 10, ένα UI που έχει νόημα για κάθε συσκευή θα ήταν κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτο.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το BetaNews, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν με μη αυτόματο τρόπο το μέγεθος του παραθύρου του Calculator app, κάνοντας απλά κλικ και σέρνοντας τις άκρες της εφαρμογής. Αυτή είναι μια σημαντική βελτίωση από τα Windows 8, όπου αυτό δεν ήταν εφικτό και οι σύγχρονες εφαρμογές λειτουργούσαν μόνο σε πλήρη οθόνη.

Αν έχετε ήδη ενημερώσει το σύστημά σας στο Windοws 10 Calculator app, μπορείτε να δοκιμάσετε τη νέα έκδοση της εφαρμογής από μόνος σας, απλά ξεκινώντας από το μενού “Start”.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, η ενημέρωση του Οκτωβρίου του 2018 είναι διαθέσιμη ως μια χειροκίνητη λήψη για τώρα και απλά πρέπει να ελέγξετε για ενημερώσεις στο Windows Update για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *