ΑρχικήbusinessΗ Apple είναι η κορυφαία εταιρεία για το 2018. Ποιες ακολουθούν;

Η Apple είναι η κορυφαία εταιρεία για το 2018. Ποιες ακολουθούν;

H Apple έφτασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια μερίδιο αγοράς, γεγονός που την καθιστά την πρώτη εταιρεία που κατάφερε τέτοια επιτυχία, παγκοσμίως.

Σύμφωνα με έκθεση της Interbrand, η Apple εξακολουθεί να είναι η νούμερο ένα εταιρεία στον κόσμο, με αύξηση 16% τους τελευταίους 12 μήνες.

Η Google (και η μητρική εταιρία Alphabet) έρχεται δεύτερη με αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η εταιρεία έχει προσθέσει 155.506 εκατομμύρια δολάρια στη συνολική αξία της.

Η Amazon, από την άλλη πλευρά, η οποία συχνά θεωρείται μία από τις εταιρείες που μπορεί να φτάσει το 1 τρισεκατομμύριο μέριδιο αγοράς, φαίνεται να απειλεί αρκετά την Apple. Η απόδοσή της ήταν εντυπωσιακή, καθώς η έρευνα δείχνει αύξηση 56% (100.764 εκατομμύρια δολάρια), αρκετή για να της εξασφαλίσει την τρίτη θέση στα παγκόσμια γραφήματα.

Apple

Στη τέταρτη θέση συναντάμε την Microsoft με αύξηση 16% και 92,715 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Interbrand. Η Coca-Cola υποχώρησε 5%, αλλά παραμένει στην πέμπτη θέση, ενώ η Samsung έφτασε στην έκτη θέση με αύξηση 6%.

Το Facebook έπεσε στην 9η θέση με μείωση 6% , ακολουθούμενη από McDonalds και Intel με + 5% και + 10% αντίστοιχα.

Η Interbrand τόνισε ότι η Apple κατάφερε να παραμείνει ο ηγέτης κυρίως επειδή «ανταποκρίνεται στις σημερινές συνεχώς μεταβαλλόμενες προσδοκίες των πελατών», προσθέτοντας ότι η εταιρεία θεωρείται κατασκευαστής πολυτελών προϊόντων. Μάλιστα, πολλοί προσπαθούν να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο, συμπεριλαμβανομένης και της Samsung.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS