ΑρχικήinetOpera Touch: Μια εναλλακτική του Safari για iOS συσκευές

Opera Touch: Μια εναλλακτική του Safari για iOS συσκευές

Ο περιηγητής της Opera επέστρεψε και κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά, δηλαδή να προσφέρει  ένα όμορφο και καλοσχεδιασμένο interface διαφορετικά σχεδιασμένο από τους περιηγητές της Google και της Apple. Αυτή την εβδομάδα η Opera κυκλοφόρησε τον περιηγητή της για iOS ώστε να δώσει στους χρήστες των iPhone μια εναλλακτική πέρα από τον βασικό Safari browser που έχει η συσκευή.

opera touch ios safari

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε αρχικά για το λειτουργικό Android τον Απρίλιο, και όπως αναφέρθηκε και κατά την κυκλοφορία του, αλλάζει πολλά πράγματα που είχαμε συνηθίσει, συγκεκριμένα αυτή τη φορά, για συσκευές με μεγάλη οθόνη που δεν έχουν home button.

Ο Opera Touch για iOS θα κάνει του χρήστες των iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max και το ερχόμενο iPhone XR να ενδιαφερθούν, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένος και βελτιστοποιημένος για χρήση με ένα χέρι.  Ο browser επιτρέπει το άνοιγμα και κλείσιμο καρτελών, την αναζήτηση και τα πέρα δοθεί στο menu από την μπάρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της εφαρμογής. Το μόνο χαρακτηριστικό που χρειάζεται βελτίωση προς το παρών, είναι ο τρόπος διαχείρισης των σελιδοδεικτών.

Επίσης η εφαρμογή υποστηρίζει την τεχνολογία Opera Flow, με την οποία ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει σημειώσεις, εικόνες και συνδέσμους από το κινητό του στον υπολογιστή μέσω ασφαλής σύνδεσης.

Ακόμα όπως και στην desktop έκδοση, ο περιηγητής έρχεται με εγκατεστημένη ad blocking υπηρεσία, ικανή να μπλοκάρει όχι μόνο ενοχλητικές (και μερικές φορές επικίνδυνες) διαφημίσεις αλλά και cryptojacking scripts.

Τέλος η λύση της Opera αξίζει μια δοκιμή εάν είσαστε κάτοχος μιας από τις καινούριες συσκευές της Apple, που δεν έχει home button, και ψάχνετε μια εναλλακτική του συμβατικού Safari browser.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS