ΑρχικήinetFacebook: Ζητά από την αστυνομία να μην χρησιμοποιεί fake accounts!

Facebook: Ζητά από την αστυνομία να μην χρησιμοποιεί fake accounts!

Σύμφωνα με μια αναφορά του Electronic Frontier Foundation (EFF), το Facebook απέστειλε επιστολή στο Αστυνομικό Τμήμα του Memphis (MPD) ζητώντας να σταματήσει να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί ψεύτικους λογαριασμούς ως μέσο συλλογής πληροφοριών για τις έρευνες τους.

Όπως αναφέρθηκε λεπτομερώς στην επιστολή πρόκειται για ρητή παραβίαση των όρων παροχής υπηρεσιών και πολιτικών του κοινωνικού δικτύου.

Το MPD, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι ο ψεύτικος λογαριασμός με το όνομα Bob Smith διαγράφηκε πριν λάβουν την επιστολή του Facebook σχετικά με το περιστατικό.

Facebook

Σύμφωνα με το EFF, το γεγονός ότι το νομικό τμήμα του Facebook εφαρμόζει τον κανόνα ακόμα και για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, οι οποίες συνειδητά παραβιάζουν τα πρότυπα του κοινωνικού δικτύου, είναι ένα καλό σημάδι δεδομένου ότι αποδεικνύει πως οι πολιτικές απορρήτου πρέπει να εφαρμόζονται από όλους.

Το EFF υποστηρίζει ότι η δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο Facebook αν και παραβιάζει τους όρους και τις πολιτικές του κοινωνικού δικτύου, αποτελεί αναγκαίο κακό, εφόσον τα συλλεχθέντα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο.

Οι μελλοντικές ενέργειες του Facebook σε περιστατικά όπως αυτό με το MPD που αφορούν την παράνομη παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών από κοινωνικούς ακτιβιστές, δεν είναι πλήρως κατανοητές καθώς δεν έχουμε κάποια δημόσια δήλωση σχετικά με την τακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS