Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge
infosec

Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge

Το Chromium code base ανοιχτού κώδικα της Google κερδίζει σταθερά έδαφος. Μετά την απόφαση της Microsoft να το χρησιμοποιήσει για...
Read More
infosec

e-volution awards 2019: Δύο βραβεία για την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών της cosmoONE

Δύο σημαντικές διακρίσεις για την ανάπτυξη πρωτοποριακών εφαρμογών ηλεκτρονικού επιχειρείν, απέσπασε η cosmoONE στα e-volution awards 2019, το θεσμό που...
Read More
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
Latest Posts

Κυκλοφόρησε η beta έκδοση του Ubuntu 18.10 «Cosmic Cuttlefish»

betaΜετά την κυκλοφορία του Ubuntu 18.04 LTS τον Απρίλιο, η Canonical Development Team ανακοίνωσε την τελική beta έκδοση των Ubuntu 18.10 Desktop, Server και Cloud.

Το Ubuntu 18.10 πήρε την κωδική ονομασία Cosmic Cuttlefish, από τον ιδρυτή της Canonical, Mark Shuttleworth. Ένα αξιοσημείωτο γεγονός γι αυτή την έκδοση είναι ότι είναι η τελική και μοναδική beta έκδοση, προγραμματισμένη για τον κύκλο 18.10.

Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Cosmic Cuttlefish είναι η 18η Οκτωβρίου.

Τι νέο φέρνει το Ubuntu 18.10 Beta;

Αρχικά η εμφάνιση του Ubuntu πρόκειται να αλλάξει με το νέο θέμα Yaru GTK – που προηγουμένως ονομαζόταν Communitheme – με τα νέα εικονίδια Suru. Ένα νέο θέμα αναμενόταν να φτάσει στο 18.04, αλλά αυτό το σχέδιο δεν λειτούργησε.

Έχουν επίσης γίνει αλλαγές έτσι ώστε η εγκατάσταση του Ubuntu Desktop να είναι τώρα πιο γρήγορη. Αυτό οφείλεται στη ενεργοποίηση της συμπίεσης δεδομένων Zstandard από προεπιλογή.

Όσον αφορά στο Server, ο Subiquity server επόμενης γενιάς είναι εδώ για ταχύτερη εγκατάσταση και live session. Το νέο πρόγραμμα εγκατάστασης δεν περιέχει προηγούμενες επιλογές, επομένως το «debian-installer» image εξακολουθεί να παραμένει διαθέσιμο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Ubuntu 18.10 Beta έρχεται με GNOME 3.30 desktop environment ως προεπιλογή. Έτσι θα έχουμε όλες τις νέες λειτουργίες του GNOME με μερικές οπτικές βελτιώσεις. Αυτή η έκδοση τροφοδοτείται από το Linux 4.18, το οποίο φέρνει προφανείς διορθώσεις και καλύτερη υποστήριξη hardware.

Το Out-of-the-box Android ήταν ένα άλλο συναρπαστικό χαρακτηριστικό που φημολογήθηκε ότι θα έφτανε με το 18.10, αλλά η ομάδα ανάπτυξης άλλαξε τα σχέδια της για αυτή την κυκλοφορία. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα φτάσει με την επόμενη έκδοση.

Κατεβάστε το Ubuntu 18.10 Final Beta

Εκτός από beta images του Ubuntu 18.10, μπορείτε να πάρετε το ίδιο και όλες τις άλλες επίσημες εκδόσεις Ubuntu – Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, UbuntuKylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio και Xubuntu.

Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο για να κάνετε λήψη των beta images.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *