ΑρχικήinetΚυκλοφόρησε η beta έκδοση του Ubuntu 18.10 «Cosmic Cuttlefish»

Κυκλοφόρησε η beta έκδοση του Ubuntu 18.10 «Cosmic Cuttlefish»

betaΜετά την κυκλοφορία του Ubuntu 18.04 LTS τον Απρίλιο, η Canonical Development Team ανακοίνωσε την τελική beta έκδοση των Ubuntu 18.10 Desktop, Server και Cloud.

Το Ubuntu 18.10 πήρε την κωδική ονομασία Cosmic Cuttlefish, από τον ιδρυτή της Canonical, Mark Shuttleworth. Ένα αξιοσημείωτο γεγονός γι αυτή την έκδοση είναι ότι είναι η τελική και μοναδική beta έκδοση, προγραμματισμένη για τον κύκλο 18.10.

Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Cosmic Cuttlefish είναι η 18η Οκτωβρίου.

Τι νέο φέρνει το Ubuntu 18.10 Beta;

Αρχικά η εμφάνιση του Ubuntu πρόκειται να αλλάξει με το νέο θέμα Yaru GTK – που προηγουμένως ονομαζόταν Communitheme – με τα νέα εικονίδια Suru. Ένα νέο θέμα αναμενόταν να φτάσει στο 18.04, αλλά αυτό το σχέδιο δεν λειτούργησε.

Έχουν επίσης γίνει αλλαγές έτσι ώστε η εγκατάσταση του Ubuntu Desktop να είναι τώρα πιο γρήγορη. Αυτό οφείλεται στη ενεργοποίηση της συμπίεσης δεδομένων Zstandard από προεπιλογή.

Όσον αφορά στο Server, ο Subiquity server επόμενης γενιάς είναι εδώ για ταχύτερη εγκατάσταση και live session. Το νέο πρόγραμμα εγκατάστασης δεν περιέχει προηγούμενες επιλογές, επομένως το “debian-installer” image εξακολουθεί να παραμένει διαθέσιμο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Ubuntu 18.10 Beta έρχεται με GNOME 3.30 desktop environment ως προεπιλογή. Έτσι θα έχουμε όλες τις νέες λειτουργίες του GNOME με μερικές οπτικές βελτιώσεις. Αυτή η έκδοση τροφοδοτείται από το Linux 4.18, το οποίο φέρνει προφανείς διορθώσεις και καλύτερη υποστήριξη hardware.

Το Out-of-the-box Android ήταν ένα άλλο συναρπαστικό χαρακτηριστικό που φημολογήθηκε ότι θα έφτανε με το 18.10, αλλά η ομάδα ανάπτυξης άλλαξε τα σχέδια της για αυτή την κυκλοφορία. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα φτάσει με την επόμενη έκδοση.

Κατεβάστε το Ubuntu 18.10 Final Beta

Εκτός από beta images του Ubuntu 18.10, μπορείτε να πάρετε το ίδιο και όλες τις άλλες επίσημες εκδόσεις Ubuntu – Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, UbuntuKylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio και Xubuntu.

Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο για να κάνετε λήψη των beta images.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS