ΑρχικήinetWhatsApp: Αποχωρούν στελέχη και πλάνα διαφημίσεων από το 2019

WhatsApp: Αποχωρούν στελέχη και πλάνα διαφημίσεων από το 2019

Μια συνέντευξη με έναν από τους συνιδρυτές του WhatsApp νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επιβεβαίωσε ότι ο Brian Acton και Jan Koum (επίσης συνιδρυτές του WhatsApp) αποχώρησαν από το Faceboook καθώς είχαν σημαντικές διάφορες με τον Mark Zuckerberg σχετικά με τον τρόπο που θέλει να βγάλει λεφτά το WhatsApp. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρετε ότι η εφαρμογή θα περιέχει σύντομα διαφημίσεις, και εξηγεί τι θα συμβεί με την end to end κρυπτογράφηση που υπάρχει ήδη.

WhatsApp facebook ads

Πάντα γνωρίζαμε ότι το Facebook θα θελήσει μια μέρα να καταστρέψει την εφαρμογή, και από ότι φαίνεται αυτή η στιγμή πλησιάζει. Κατά κάποιο τρόπο, είναι κατανοητή η κίνηση του, καθώς θέλει να βγάλει τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε για να την αγοράσει.  Ο αρχικός στόχος ήταν τα κέρδη να φτάσουν τα 10 δισεκατομμύρια μέσα στα 5 πρώτα χρόνια.

Η εμφάνιση των διαφημίσεων θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2019. Το Facebook όμως έχει προσπαθήσει ήδη αρκετές φορές να εισάγει (έμμεσα ή άμεσα) διαφημίσεις στην εφαρμογή.  Αρχικά προσπάθησε να «συνδέσει» τους κοινούς χρήστες μεταξύ Facebook και WhatsApp, και να εμφανίζει τις διαφημίσεις από την πλατφόρμα του Facebook, κάτι που όχι μόνο δεν πέτυχε, αλλά και ανάγκασε την εταιρεία να πληρώσει ένα πρόστιμο 122 εκατομμυρίων, και την αφαίρεση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού.

Το Facebook θέλει να εισάγει στοχευμένες διαφημίσεις στο status των χρηστών, κάτι που θα συμβεί από του χρόνου. Τι θα συμβεί όμως με την end to end κρυπτογράφηση του WhatsApp? Προς το παρών τίποτα. Να σημειωθεί ότι καθώς η υπηρεσία παρέχει κρυπτογραφημένη ανταλλαγή μηνυμάτων, το Facebook και το WhatsApp δεν μπορούν να δουν τα μηνύματα των χρηστών.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS