ΑρχικήinetWestern Digital: Κυκλοφορεί update για την ευπάθεια στα Cloud NAS

Western Digital: Κυκλοφορεί update για την ευπάθεια στα Cloud NAS

Η Western Digital κυκλοφόρησε ένα hot fix firmware για να λύσει το πρόβλημα με το authentication bypass (CVE-2018-17153) που υπήρχε στις My Cloud NAS συσκευές για παραπάνω από έναν χρόνο.

Western Digital hotfix update

Η Εν λόγω ευπάθεια επέτρεπε σε οποιονδήποτε να πάρει πρόσβαση με δικαιώματα root στις συσκευές. Όταν κάποιος hacker συνδεόταν σε ένα Western Digital router με δικαιώματα root, μπορούσε να αλλάξει κρίσιμες ρυθμίσεις όπως να εισάγει τροποποιημένο firmware, να αλλάξει τις DNS διευθύνσεις οδηγώντας σε phishing επιθέσεις, ή να κάνει άλλες κακόβουλες αλλαγές.

Αφού το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση, η Western Digital δήλωσε ότι σύντομα θα κυκλοφορούσε ένα hot fix για να καλύψει την ευπάθεια και να ασφαλίσει τα συστήματα των πελατών της, όπως και έκανε. Στις 21 Σεπτεμβρίου, μέσω Tweet η Western Digital ανακοίνωσε την κυκλοφορία της αναβάθμισης ασφάλειας που κυκλοφόρησε.

Για όσους χρησιμοποιούν Western Digital My Cloud NAS συσκευές, μπορείτε να κατεβάσετε τα κατάλληλα firmware updates από την ακόλουθη λίστα:

Στην περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για την ανανέωση της συσκευής σας, μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης στον οδηγό που δημοσίευσε η WD για το συγκεκριμένο update. Η ενημέρωση είναι σημαντικό να εφαρμοστεί σύντομα, καθώς χωρίς αυτήν οι συσκευές σας είναι εκτεθειμένες. Πριν από την ενημέρωση, όπως αναφέρει και ο αναλυτικός οδηγός, συνιστάται η λήψη backup.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS