ΑρχικήinetΑυτός θα είναι ο πρώτος επιβάτης του SpaceX που θα πάει στη...

Αυτός θα είναι ο πρώτος επιβάτης του SpaceX που θα πάει στη Σελήνη

SpaceXΟ διευθύνων σύμβουλος της SpaceX Elon Musk αποκάλυψε τελικά το όνομα του πρώτου πολίτη επιβάτη στον κόσμο που θα επισκεφθεί τη σελήνη με το Big Falcon Rocket (BFR).

Σε εκδήλωση που έγινε στην έδρα της SpaceX στην Hawthorne της Καλιφόρνια, ο Musk παρουσίασε τον Yusaku Maezawa – έναν 42χρονο Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο και ιδρυτή της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Ιαπωνίας, του Zozotown.

Ο Maezawa είναι ένας ενθουσιώδης λάτρης της τέχνης, που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το ταξίδι το 2023. Θέλει να πάρει μαζί του στο φεγγάρι καλλιτέχνες, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, κάτι που θα μετατρέψει τη διαδρομή σε ένα «έργο τέχνης» που το ονομάζει #dearMoon.

«Θα ήθελα να προσκαλέσω έξι έως οκτώ καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να με συντροφεύσουν σε αυτή την αποστολή στην Σελήνη», είπε. Επιστρέφοντας στη Γη, αυτοί οι καλλιτέχνες αναμένεται να δημιουργήσουν αριστουργήματα εμπνευσμένα από τη Σελήνη, τα οποία με τη σειρά τους θα “εμπνεύσουν τον ονειροπόλο που κρύβεται μέσα σε όλους μας.”

Ενώ ο Maezawa λέει ότι δεν έχει επιλέξει ακόμα τους καλλιτέχνες που θα ήθελε να προσκαλέσει σε αυτό το ταξίδι, θα προτιμούσε δημιουργικά μυαλά από διαφορετικά πεδία, όπως ζωγράφους, μουσικούς, σκηνοθέτες, χορευτές κλπ.

Ο Elon Musk αποκάλυψε επίσης μερικές λεπτομέρειες για το διαστημικό σκάφος BFR που θα μεταφέρει τον Maezawa και την ομάδα του στη Σελήνη. Αρχικά, η SpaceX είχε προγραμματίσει να χρησιμοποιήσει πυραύλους Falcon Heavy για τη συγκεκριμένη αποστολή, αλλά η εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το νεοσύστατο Big Falcon Rocket που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Το BFR έχει μήκος 118 μέτρων με χωρητικότητα 1100 κυβικών μέτρων και μπορεί εύκολα να μεταφέρει 100 τόνους πλήρωμα και φορτίου. Το ταξίδι στο φεγγάρι και πίσω – αποκαλούμενο “Lunar Mission BFR” θα διαρκέσει περίπου πέντε ημέρες και θα λάβει χώρα το 2023.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS