15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το μέγεθος των DDoS επιθέσεων αυξήθηκε κατά 500%

Σύμφωνα με αναφορά που δημοσίευσε η Nexusguard για το διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι και το τέλος του Ιουνίου του 2018, ο μέσος όρος όγκου επιθέσεων DDoS αυξήθηκε σε περισσότερο από 26 Gbps, σημειώνοντας αύξηση κατά 500%.

Η έρευνα σύγκρινε στοιχεία από την ίδια περίοδο του 2017 και έδειξε ότι ο υψηλότερος αριθμός που σημειώθηκε τετραπλασιάστηκε από πέρσι, φτάνοντας τα 359 Gbps. Οι ερευνητές πήραν στοιχεία από Botnet scans, honeypots, παρόχους internet αλλά και από την κίνηση που υπήρχε από τους επιτιθέμενους προς τα θύματα τους. Μάλιστα από τα στοιχεία ήταν φανερό ότι μεγάλος αριθμός DDoS επιθέσεων προήλθε από IoT botnets και από παραλλαγές του Satori malware.

500% ddos raise

 

“Λόγω της μεγάλης αύξησης που έχει σημειωθεί στην χρήση IoT, έχουν αυξηθεί και τα malware που στοχεύουν τις εν λόγω συσκευές. Μεγάλο μέρος των επιθέσεων που έχουν καταγραφτεί προέρχονται από IoT botnet.” Επίσης σχετικά μεγάλο ήταν το ποσοστό επιθέσεων που εκτελέστηκε με 0-day ευπάθειες, όπου πολλά σπιτικά router μολύνονταν και προστήθονταν σε κάποιο botnet.

“ Η Telcos και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνιών θα χρειαστεί να λάβουν πρόσθετες προφυλάξεις για να προστατεύσουν το εύρος ζώνης που μπορεί να παρέχει από αυτές τις μεγάλου μεγέθους επιθέσεις για να εξασφαλίσουν ότι η εξυπηρέτηση των πελατών και οι λειτουργίες τους θα συνεχίζονται χωρίς διακοπή.”

Οι αναλυτές της Nexusguard προτείνουν σε παρόδους υπηρεσιών επικοινωνιών αλλά και σε άλλους πιθανώς ευάλωτους οργανισμούς, να είναι προετοιμασμένοι και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μπορούν σε όλες τις στιγμές να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν εναλλακτικά πλάνα λειτουργίας θα πρέπει να δημιουργηθούν.

Τέλος, το συγκεκριμένο διάστημα το μέγεθος των επιθέσεων αυξήθηκε σημαντικά και ανά στιγμές είχε σημαντική επίπτωση στην λειτουργία αρκετών παρόχων υπηρεσιών επικοινωνίας.

 

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *