ΑρχικήinetΗ τιμή του iPhone XR αναμένεται να επηρεάσει τα κέρδη της Apple

Η τιμή του iPhone XR αναμένεται να επηρεάσει τα κέρδη της Apple

Εάν νομίζετε το ότι θα πληρώσετε $ 749 για ένα iPhone που διαθέτει οθόνη LCD, έρχεται με μια μόνο κάμερα στο πίσω μέρος και χωρίς το 3D Touch, είναι πάρα πολλά, ίσως να κάνετε λάθος.

Επειδή, όπως αναφέρει ο αναλυτής της Goldman Sachs Rod Hall, το iPhone XR έχει τιμολογηθεί πολύ χαμηλά και θα μπορούσε να επηρεάσει τα κέρδη της Apple, ειδικά καθώς αναμένεται  να πουλήσει πολύ περισσότερο από άλλα μοντέλα iPhone.

Ο Hall αρχικά προέβλεψε ότι το iPhοne XR, το οποίο συχνά αναφέρεται ως το “προσιτό iPhοne”, θα κόστιζε περίπου $ 849 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ από την πλευρά του καταναλωτή το iPhοne XR θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ δαπανηρή αγορά, η Apple θα έπρεπε να έχει αυξήσει την τιμή της συσκευής, εξηγεί ο Hall, διαφορετικά η μέση τιμή πώλησης ενδέχεται να μειωθεί στα επόμενα τρίμηνα.

“Η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone όπως αναμενόταν, αλλά το νέο μοντέλο LCD XR είχε κοστολογηθεί χαμηλότερα από αυτό που είχαμε θεωρήσει πιθανό. Αυτό, κατά την άποψή μας, θα οδηγήσει τους καταναλωτές να αντικαταστήσουν την πιθανή αγορά των iPhοne 8 και 8 Plus και μας οδηγεί στη μείωση των εκτιμήσεων ASP [μέση τιμή πώλησης] και των κερδών”, ανέφερε.

Τα παλαιότερα iPhοne και το iPhοne X θα μπορούσαν πράγματι να ωθήσουν περισσότερους ανθρώπους στο iPhοne XR, κυρίως χάρη στο νέο hardware και στη σύγχρονη προσέγγιση που χρησιμοποιεί η συσκευή σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές.

Το iPhοne XR έρχεται με σχεδίαση edge to edge με μια εγκοπή στο επάνω μέρος της οθόνης και Face ID αντί του Touch ID.

Το iPhοne XR θα κυκλοφορήσει για προ-παραγγελίες στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ οι αποστολές αναμένεται να ξεκινήσουν στις 26 Οκτωβρίου.

iPhone

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS