ΑρχικήinetΤο Facebook έχει διαγράψει 1,27 δισεκατομμύρια fake accounts μέσα σε 6 μήνες!

Το Facebook έχει διαγράψει 1,27 δισεκατομμύρια fake accounts μέσα σε 6 μήνες!

Η Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer του Facebook, σε πρόσφατη δήλωση της ανέφερε ότι σε διάστημα έξι μηνών το κοινωνικό δίκτυο έπρεπε να διαγράψει 1,27 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Sandberg, η επιχείρηση βασίστηκε σε μεθόδους μη αυτόματης ανασκόπησης, καθώς και στη βοήθεια αυτοματοποιημένων μεθόδων αναθεώρησης που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η διαδικασία διατήρησης του αριθμού ψεύτικων λογαριασμών υπό έλεγχο επιτρέπει στο Facebook να ανακαλύψει κακόβουλους χρήστες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις υπηρεσίες που προσφέρει η πλατφόρμα προς προσωπικό όφελος και όχι για κοινωνικοποίηση.

Facebook

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενώπιον της επιτροπής Select Intelligence, η εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε επίσης ότι το κοινωνικό δίκτυο εργάζεται πάνω στη διαδικασία αφαίρεσης του spam περιεχομένου από την πλατφόρμα του, με ένα εκπληκτικό αριθμό 836 εκατομμυρίων τέτοιου περιεχομένου να αφαιρείται μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η Sheryl Sandberg τόνισε ότι το Facebook διαθέτει μια ομάδα security που ασχολείται αποκλειστικά με τους κακόβουλους χρήστες δημιουργώντας τείχη ενάντια στις πράξεις τους.

Ουσιαστικά, με την βοήθεια της ομάδας εμπειρογνωμόνων ασφαλείας, το Facebook θέλει να σταματήσει την εξάπλωση κακόβουλου περιεχομένου στους χρήστες του, να στείλει αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις σε άτομα που έχουν πληγεί από διάφορα είδη cyberattacks, καθώς και να διασφαλίσει ότι οι λογαριασμοί δεν έχουν χακαριστεί με τη χρήση artificial intelligence τεχνικών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS