15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το Facebook έχει διαγράψει 1,27 δισεκατομμύρια fake accounts μέσα σε 6 μήνες!

Η Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer του Facebook, σε πρόσφατη δήλωση της ανέφερε ότι σε διάστημα έξι μηνών το κοινωνικό δίκτυο έπρεπε να διαγράψει 1,27 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Sandberg, η επιχείρηση βασίστηκε σε μεθόδους μη αυτόματης ανασκόπησης, καθώς και στη βοήθεια αυτοματοποιημένων μεθόδων αναθεώρησης που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η διαδικασία διατήρησης του αριθμού ψεύτικων λογαριασμών υπό έλεγχο επιτρέπει στο Facebook να ανακαλύψει κακόβουλους χρήστες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις υπηρεσίες που προσφέρει η πλατφόρμα προς προσωπικό όφελος και όχι για κοινωνικοποίηση.

Facebook

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενώπιον της επιτροπής Select Intelligence, η εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε επίσης ότι το κοινωνικό δίκτυο εργάζεται πάνω στη διαδικασία αφαίρεσης του spam περιεχομένου από την πλατφόρμα του, με ένα εκπληκτικό αριθμό 836 εκατομμυρίων τέτοιου περιεχομένου να αφαιρείται μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η Sheryl Sandberg τόνισε ότι το Facebook διαθέτει μια ομάδα security που ασχολείται αποκλειστικά με τους κακόβουλους χρήστες δημιουργώντας τείχη ενάντια στις πράξεις τους.

Ουσιαστικά, με την βοήθεια της ομάδας εμπειρογνωμόνων ασφαλείας, το Facebook θέλει να σταματήσει την εξάπλωση κακόβουλου περιεχομένου στους χρήστες του, να στείλει αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις σε άτομα που έχουν πληγεί από διάφορα είδη cyberattacks, καθώς και να διασφαλίσει ότι οι λογαριασμοί δεν έχουν χακαριστεί με τη χρήση artificial intelligence τεχνικών.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *