Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:32
Αρχική How To Windows 10 Version 1803: Πως να απενεργοποιήσετε την CD Burning λειτουργία

Windows 10 Version 1803: Πως να απενεργοποιήσετε την CD Burning λειτουργία

Windows 10: Υπήρξε μια εποχή κατά την οποία εφαρμογές όπως το Nero ή το CDBurnerXP ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, καθώς η έλλειψη επαρκούς αποθηκευτικού χώρου στις τοπικές μονάδες δίσκου καθιστούσε την εγγραφή CD και DVD απαραίτητη για πολλούς χρήστες εκεί έξω.

Τώρα που οι σκληροί δίσκοι και οι μονάδες SSD διευρύνουν συνεχώς τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης και οι μονάδες USB χρησιμοποιούνται συχνότερα, η εγγραφή CD και DVD δεν είναι πλέον στη μόδα. Στην πραγματικότητα, λίγοι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν σήμερα στα Windows.

Ωστόσο, η Microsoft δεν παρέχει επιλογές για την απενεργοποίηση της εγγραφής δίσκων. Υπάρχουν, όμως, δύο διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε. Εξαρτάται, πάντα, από την έκδοση λειτουργικού συστήματος που εκτελείτε.

Windows

Στα Windows 10 Home

Στην περίπτωση των Windows 10 Home, η όλη μαγεία μπορεί να γίνει με τον Επεξεργαστή Μητρώου(Registry Editor). Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό διαχειριστή, διότι διαφορετικά δεν θα σας επιτραπεί η πραγματοποίηση οποιωνδήποτε αλλαγών στο μητρώο.

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) πιέζοντας το πλήκτρο Windows + R και πληκτρολογώντας regedit – μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και να πληκτρολογήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor). Μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή στον Επεξεργαστή Μητρώου:

 

HKEY_LOCAL_MACHINE> Λογισμικό> Microsoft> Windows> CurrentVersion> Policies> Explorer

Το κλειδί του Explorer θα πρέπει να φιλοξενήσει μια καταχώρηση που ονομάζεται NoCDBurning. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή μπορείτε πάντα να το δημιουργήσετε εσείς. Κάντε δεξί κλικ στο πλευρικό παράθυρο, μεταβείτε στο New> DWORD (32-bit) και ονομάστε το NoCDBurning.

Από προεπιλογή, σε αυτό το στοιχείο έχει εκχωρηθεί η τιμή 0, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απενεργοποιημένο, οπότε κάντε διπλό κλικ και αλλάξτε την τιμή σε 1 (ενεργοποιημένη). Δεν απαιτείται επανεκκίνηση και οι αλλαγές εφαρμόζονται αμέσως.

Στα Windows 10 Pro

Ενώ ο προαναφερόμενος τρόπος λειτουργεί και στα Windows 10 Pro, οι χρήστες που εκτελούν αυτήν την πιο προηγμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος μπορούν επίσης να στραφούν στο Group Policy.

Για να ξεκινήσετε το Group Policy, μπορείτε είτε να πληκτρολογήσετε το πλήρες όνομα στο μενού Έναρξη είτε να πατήσετε το πλήκτρο Windows + R και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε gpedit.msc. Στο Group Policy, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

User Configuration > Administrative Templates > Windows Components > File Explorer

Στη δεξιά πλευρά της οθόνης, υπάρχει μια ειδική πολιτική που αποκαλείται χαρακτηριστικά “Remove CD”. Από προεπιλογή, έχει οριστεί σε ” Not Configured”, επομένως απλώς κάντε διπλό κλικ και μεταβείτε στην επιλογή “Enabled”. Και πάλι, δεν απαιτείται επανεκκίνηση επειδή οι ρυθμίσεις εφαρμόζονται αμέσως.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραίο tip, ευχαριστώ. Συνεχίζω να γράφω CD/DVD με το ImgBurn (καθόλου ξεπερασμένα τα αγαπητά δισκάκια!) αλλά πάντα με ενοχλούσε ο τρόπος λειτουργίας του File Explorer στον συγκεκριμένο τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...