Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking
infosec

Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking

Εάν έχετε διαβάσει για ιστορικές μάχες, θα γνωρίζεται ότι δεν έχουν υπάρξει δυο ολόιδιοι εχθροί. Ωστόσο πάντα χρησιμοποιούνται κοινές τεχνικές...
Read More
infosec

Τα online trolls και τα bots στην υπηρεσία των πολιτικών!

Όλοι μας έχουμε ακουστά τα “trolls” (ψεύτικοι λογαριασμοί) του διαδικτύου. Μερικοί από εμάς μπορεί, κατά καιρούς, να έχουμε συναντήσει /...
Read More
infosec

Spectre V2 patch: Μείωση της απόδοσης σε Linux έως και 50%

Πόσες θυσίες είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε για να σιγουρευτείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής? Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών που...
Read More
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
Latest Posts

Windows 10 Version 1803: Πως να απενεργοποιήσετε την CD Burning λειτουργία

Windows 10: Υπήρξε μια εποχή κατά την οποία εφαρμογές όπως το Nero ή το CDBurnerXP ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, καθώς η έλλειψη επαρκούς αποθηκευτικού χώρου στις τοπικές μονάδες δίσκου καθιστούσε την εγγραφή CD και DVD απαραίτητη για πολλούς χρήστες εκεί έξω.

Τώρα που οι σκληροί δίσκοι και οι μονάδες SSD διευρύνουν συνεχώς τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης και οι μονάδες USB χρησιμοποιούνται συχνότερα, η εγγραφή CD και DVD δεν είναι πλέον στη μόδα. Στην πραγματικότητα, λίγοι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν σήμερα στα Windows.

Ωστόσο, η Microsoft δεν παρέχει επιλογές για την απενεργοποίηση της εγγραφής δίσκων. Υπάρχουν, όμως, δύο διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε. Εξαρτάται, πάντα, από την έκδοση λειτουργικού συστήματος που εκτελείτε.

Windows

Στα Windows 10 Home

Στην περίπτωση των Windows 10 Home, η όλη μαγεία μπορεί να γίνει με τον Επεξεργαστή Μητρώου(Registry Editor). Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό διαχειριστή, διότι διαφορετικά δεν θα σας επιτραπεί η πραγματοποίηση οποιωνδήποτε αλλαγών στο μητρώο.

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) πιέζοντας το πλήκτρο Windows + R και πληκτρολογώντας regedit – μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και να πληκτρολογήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor). Μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή στον Επεξεργαστή Μητρώου:

 

HKEY_LOCAL_MACHINE> Λογισμικό> Microsoft> Windows> CurrentVersion> Policies> Explorer

Το κλειδί του Explorer θα πρέπει να φιλοξενήσει μια καταχώρηση που ονομάζεται NoCDBurning. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή μπορείτε πάντα να το δημιουργήσετε εσείς. Κάντε δεξί κλικ στο πλευρικό παράθυρο, μεταβείτε στο New> DWORD (32-bit) και ονομάστε το NoCDBurning.

Από προεπιλογή, σε αυτό το στοιχείο έχει εκχωρηθεί η τιμή 0, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απενεργοποιημένο, οπότε κάντε διπλό κλικ και αλλάξτε την τιμή σε 1 (ενεργοποιημένη). Δεν απαιτείται επανεκκίνηση και οι αλλαγές εφαρμόζονται αμέσως.

Στα Windows 10 Pro

Ενώ ο προαναφερόμενος τρόπος λειτουργεί και στα Windows 10 Pro, οι χρήστες που εκτελούν αυτήν την πιο προηγμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος μπορούν επίσης να στραφούν στο Group Policy.

Για να ξεκινήσετε το Group Policy, μπορείτε είτε να πληκτρολογήσετε το πλήρες όνομα στο μενού Έναρξη είτε να πατήσετε το πλήκτρο Windows + R και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε gpedit.msc. Στο Group Policy, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

User Configuration > Administrative Templates > Windows Components > File Explorer

Στη δεξιά πλευρά της οθόνης, υπάρχει μια ειδική πολιτική που αποκαλείται χαρακτηριστικά «Remove CD». Από προεπιλογή, έχει οριστεί σε » Not Configured», επομένως απλώς κάντε διπλό κλικ και μεταβείτε στην επιλογή «Enabled». Και πάλι, δεν απαιτείται επανεκκίνηση επειδή οι ρυθμίσεις εφαρμόζονται αμέσως.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

  1. Ωραίο tip, ευχαριστώ. Συνεχίζω να γράφω CD/DVD με το ImgBurn (καθόλου ξεπερασμένα τα αγαπητά δισκάκια!) αλλά πάντα με ενοχλούσε ο τρόπος λειτουργίας του File Explorer στον συγκεκριμένο τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *