ΑρχικήsecurityMalvertising καμπάνια εμφανίζει εκατομμύρια κακόβουλες διαφημίσεις

Malvertising καμπάνια εμφανίζει εκατομμύρια κακόβουλες διαφημίσεις

Χρησιμοποιώντας την διαφημιστική πλατφόρμα HiBids, κυβερνοεγκληματίες παρείχαν κακόβουλες διαφημίσεις σε εκατομμύρια ανυποψίαστους χρήστες παγκοσμίως. Οι κακόβουλες διαφημίσεις περιείχαν banking trojans και malvertising, σύμφωνα με τους ερευνητές ασφαλείας της Check Point.

malvertising campaign bad ads

Οι κακόβουλες διαφημίσεις μπορούν να μολύνουν τον υπολογιστή του θύματος ή ακόμα και το κινητό του χωρίς καν να πατήσει ο χρήστης πάνω στην διαφήμιση. Έτσι απλά φορτώνοντας την σελίδα, υπάρχει η περίπτωση κρυφής εγκατάστασης κάποιου crypto miner, ransomware ή banking trojan. Ο hacker υπεύθυνος για αυτή την κακόβουλη καμπάνια, φαίνεται να έχε παραβιάσει παραπάνω από 10.000 WordPress sites, και να ανακατεύθυνε τους χρήστες του στην Adsterra, μια διαφημιστική πλατφόρμα.

Από εκεί, η Adsterra ανακατεύθυνε τους χρήστες στους μεταπωλητές της, όπως είναι η ExoClick, AdKernel, Evoleads και AdventureFeeds. Σύμφωνα με την ερευνά, φαίνεται ότι ο hacker είχε κάποια σχέση με κάποιους από αυτούς τους μεταπωλητές.

Το κλειδί της επιτυχίας όμως ήταν ότι οι τελικές διαφημίσεις που εμφανίζονταν έμοιαζαν να ήταν αυθεντικές. Αντί αυτού, ήταν διαφημίσεις δημιουργημένες από εγκληματίες που προσπαθούσαν να μοιράσουν ιούς σε ανυποψίαστους χρήστες.

Κατά την διάρκεια της malvertising καμπάνιας, η Check Point μέτρησε έως και 40.000 clicks ανά εβδομάδα στις διαφημίσεις. Αναγνωρίζοντας ότι οι εγκληματίες ψάχνουν πάντα για νέους τρόπους για να διανέμουν τα κακόβουλα προγράμματα τους, πιστεύεται ότι θα δούμε σύντομα  περισσότερες τέτοιου τύπου καμπάνιες. Ένα σημαντικό ερώτημα που έθεσαν οι ερευνητές της Check Point είναι το πως θα μπορούμε να είμαστε βέβαιοι στο μέλλον για το αν μια διαφήμιση είναι ασφαλής ή όχι, πράγμα που δεν θα μπορεί να γνωρίζει ο μέσος χρήστης, πάρα μόνο αφού θα έχει μολυνθεί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS