Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

KICKICO: Hacker κλέβει tokens 7.7 εκατομμυρίων δολαρίων με πρωτοφανή τρόπο

Την παρασκευή, η πλατφόρμα του KickICO ανακοίνωσε μια παραβίαση που υπέστη, αφού κάποιος (ή κάποιοι) hackers έκλεψαν παραπάνω από 70 εκατομμύρια KICK tokens συνολικής αξίας παραπάνω από 7.7 εκατομμυρίων δολαρίων από την πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον Anti Danilevski, CEO του KickICO, η παραβίαση έγινε την Πέμπτη 26 Ιουλίου.

KickICO hack token steal

Ο Anti αναφέρει ότι η ομάδα του έμαθε για την παραβίαση, από τους χρήστες-θύματα της πλατφόρμας που αρχίσαν να κάνουν παράπονα. Ένα από τα θύματα ανέφερε ότι ξαφνικά παρατήρησε πως λείπουν Kick tokens αξίας 800.000 δολαρίων από το wallet του.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ξεκίνησε αμέσως να ερευνά την υπόθεση και σύντομα ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση. Ο hacker κατάφερε με κάποιον τρόπο και βρήκε το private key της KickICO πλατφόρμας (smart contract), όπου οι developers χρησιμοποιούσαν για να κάνουν αλλαγές.

Ο hacker χρησιμοποίησε το private key για να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας, συνεπώς και το πως μεταφέρονται από wallet σε wallet τα tokens του KickICO χρησιμοποιώντας το Ethereum blockchain.

Σύμφωνα με τον Anti, ο hacker διέγραψε τα νομίσματα που υπήρχαν σε 40 wallet, και δημιούργησε τα ίδια ποσά σε 40 wallet που ο ίδιος είχε στην κατοχή του. Με αυτόν τον τρόπο, δεν άλλαξε ο συνολικός αριθμός των token που υπάρχουν στην πλατφόρμα, και δεν κίνησε καμία υποψία με την κίνηση του.

Χάρη στην γρήγορη αναφορά από τους χρήστες, και στην συντονισμένη ερευνά της ομάδας του KickICO, οι developers της πλατφόρμας πήραν πάλι τον έλεγχο του smart contract, και ζήτησαν από τους χρήστες που έχασαν tokens να επικοινωνήσουν με email.

Τέλος εγγυήθηκαν για την επιστροφή όλων των token που αφαιρέθηκαν από τα 40 wallet, και ζήτησαν συγγνώμη από τους χρήστες τους.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *