ΑρχικήsecurityKICKICO: Hacker κλέβει tokens 7.7 εκατομμυρίων δολαρίων με πρωτοφανή τρόπο

KICKICO: Hacker κλέβει tokens 7.7 εκατομμυρίων δολαρίων με πρωτοφανή τρόπο

Την παρασκευή, η πλατφόρμα του KickICO ανακοίνωσε μια παραβίαση που υπέστη, αφού κάποιος (ή κάποιοι) hackers έκλεψαν παραπάνω από 70 εκατομμύρια KICK tokens συνολικής αξίας παραπάνω από 7.7 εκατομμυρίων δολαρίων από την πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον Anti Danilevski, CEO του KickICO, η παραβίαση έγινε την Πέμπτη 26 Ιουλίου.

KickICO hack token steal

Ο Anti αναφέρει ότι η ομάδα του έμαθε για την παραβίαση, από τους χρήστες-θύματα της πλατφόρμας που αρχίσαν να κάνουν παράπονα. Ένα από τα θύματα ανέφερε ότι ξαφνικά παρατήρησε πως λείπουν Kick tokens αξίας 800.000 δολαρίων από το wallet του.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ξεκίνησε αμέσως να ερευνά την υπόθεση και σύντομα ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση. Ο hacker κατάφερε με κάποιον τρόπο και βρήκε το private key της KickICO πλατφόρμας (smart contract), όπου οι developers χρησιμοποιούσαν για να κάνουν αλλαγές.

Ο hacker χρησιμοποίησε το private key για να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας, συνεπώς και το πως μεταφέρονται από wallet σε wallet τα tokens του KickICO χρησιμοποιώντας το Ethereum blockchain.

Σύμφωνα με τον Anti, ο hacker διέγραψε τα νομίσματα που υπήρχαν σε 40 wallet, και δημιούργησε τα ίδια ποσά σε 40 wallet που ο ίδιος είχε στην κατοχή του. Με αυτόν τον τρόπο, δεν άλλαξε ο συνολικός αριθμός των token που υπάρχουν στην πλατφόρμα, και δεν κίνησε καμία υποψία με την κίνηση του.

Χάρη στην γρήγορη αναφορά από τους χρήστες, και στην συντονισμένη ερευνά της ομάδας του KickICO, οι developers της πλατφόρμας πήραν πάλι τον έλεγχο του smart contract, και ζήτησαν από τους χρήστες που έχασαν tokens να επικοινωνήσουν με email.

Τέλος εγγυήθηκαν για την επιστροφή όλων των token που αφαιρέθηκαν από τα 40 wallet, και ζήτησαν συγγνώμη από τους χρήστες τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS