ΑρχικήsecurityWindows Defender: Είναι το antivirus της Microsoft αρκετό για τον μέσο χρήστη?

Windows Defender: Είναι το antivirus της Microsoft αρκετό για τον μέσο χρήστη?

Από την κυκλοφορία των Windows 10 το λειτουργικό σύστημα της Microsoft χρησιμοποιούσε το δικό του antivirus με όνομα Windows Defender. Από τότε όμως μέχρι σήμερα έχει βελτιωθεί αρκετά, και ως προς τις απειλές που εντοπίζει αλλά και ως προς το optimization. Μάλιστα η βελτίωση που έχει υποστεί είναι τόσο σημαντική, που πλέον πολλοί χρήστες το προτιμούν από αλλά antivirus τρίτων εταιρειών, που συνήθως δεν είναι δωρεάν.

microsoft windows defender

Σίγουρα αυτή η πρόοδος δεν σημειώθηκε με ένα μόνο update, αλλά αν παρατηρείται τα τελευταία Windows updates, θα έχετε παρατηρήσει πόσο συχνά κυκλοφορούν updates για το Windows Defender.

Ακόμα, στο Windows 10 April 2018 Update, πέρα από το update για το Windows Defender, υπάρχει και το Security Center. Αυτό είναι ένα κεντρικό σημείο που θα μπορεί ο χρήστης να κάνει όλες της ρυθμίσεις ασφαλείας της συσκευής, όπως antivirus scans, firewall rules, parental controls και άλλα.

Σε κάθε περίπτωση, για τον μέσο χρήστη, το Security Center είναι παραπάνω από αρκετό. Ο αυτόματος εντοπισμός νέων malware, αλλά και η αυτόματη ενημέρωση (αλλά και αρχική εγκατάσταση) του Defender είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα της πλατφόρμας, που καθιστά άτοπες τις λύσεις από τρίτες εταιρείες, που συνήθως είναι και επί πληρωμή.

Το Windows Defender τρέχει από μόνο του σε όλα τα συστήματα που έχουν Windows 10 (ανεξαρτήτου έκδοσης), και συμπεριφέρεται σαν μια πλήρης πλατφόρμα ασφαλείας, προσφέροντας συχνά updates, real time protection, και πολλά άλλα. Εάν γίνει εγκατάσταση κάποιου τρίτου antivirus, τότε το Defender απενεργοποιείται μέχρι να απενεργοποιηθεί το ενεργό antivirus.

Στη Microsoft αρέσει να καυχιέται για την ασφάλεια των Windows 10 καθώς προωθεί το τελευταίο της λειτουργικό ως το πιο ασφαλές, που είναι εδώ για να μείνει. Ωστόσο τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις που έγιναν είναι διαθέσιμα και το Defender σκοράρει 5.5 στα 6.0.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS