ΑρχικήHow ToSecurity Tips: Προστατεύσου ακολουθώντας μερικά απλά βήματα

Security Tips: Προστατεύσου ακολουθώντας μερικά απλά βήματα

Security Tips: Η ασφάλεια του υπολογιστή σου και η προστασία των προσωπικών δεδομένων που έχεις σε αυτό είναι μεγάλο κεφάλαιο το οποίο κρύβει πολλά μυστικά για να πετύχεις τον στόχο σου. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Security

  1. Θέλεις να κλειδώνεις τον υπολογιστή σου με μια κίνηση μόλις εισβάλλουν οι φίλοι σου στον χώρο; Είναι πολύ απλό. Πατώντας τα κουμπιά Windows + L η οθόνη έχει μαυρίσει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Στα macOS χρησιμοποίησε το Cmd + Option + Power για να αποσυνδεθείς. Στην τελευταία έκδοση του macOS (High Sierra) προστέθηκε μια πιο γρήγορη επιλογή, απλά πληκτρολογώντας Cmd + Ctrl + Q.

 

  1. Σάρωση ύποπτων αρχείων με το VirusTotal. Εάν ανησυχείς για ένα μολυσμένο αρχείο, μπορείς να το ανεβάσεις στο VirusTotal για να το ελέγξεις από μερικές δεκάδες μηχανές antivirus στο cloud. Αν μάλιστα κάποιος έχει ήδη ανεβάσει το ίδιο αρχείο, σε γλιτώνει από την αναμονή.

 

  1. Δες ποιος είναι συνδεδεμένος στο router σου. Υπάρχουν αρκετά software που μπορούν να σε βοηθήσουν όπως το Wireless Network Watcher. Μπορείς επίσης να το μάθεις εάν συνδεθείς στον δρομολογητή σου (κοινές διευθύνσεις IP δρομολογητή) και να ελέγξεις για μια λίστα με τους wireless clients που θα εμφανίζουν το όνομα της συσκευής, την τρέχουσα διεύθυνση IP και τη διεύθυνση MAC.

 

  1. Κατάργησε μόνιμα τα διαγραμμένα δεδομένα, έτσι ώστε το λογισμικό όπως το Recuva να μην μπορεί να ξεδιαγράψει αρχεία / φακέλους. Άνοιξε μια γραμμή εντολών και εισάγαγε το cipher / w: C: για να σβήσεις τα διαγραμμένα αρχεία από τη μονάδα C:.

 

  1. Εκτέλεση προγραμμάτων σε μολυσμένο υπολογιστή. Το malware μπορεί να εμποδίσει τον υπολογιστή να εκτελεί συγκεκριμένα προγράμματα. Αλλάζοντας το όνομα του αρχείου .exe μπορεί συχνά να το παρακάμψει. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, η αλλαγή της επέκτασης σε .com είναι μια άλλη χρήσιμη εναλλακτική λύση και το πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να είναι σε θέση να εκτελεστεί παρά την αλλαγή επέκτασης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS