ΑρχικήinetΗ Mozilla χρησιμοποιεί το Test Pilot Program και για mobile app

Η Mozilla χρησιμοποιεί το Test Pilot Program και για mobile app

TestΗ Mozilla είναι γνωστή για τη δοκιμή πειραματικών χαρακτηριστικών browser app για desktop συσκευές, μέσω του Test Pilot Program for Firefox. Τώρα, η εταιρεία επέκτεινε το πρόγραμμα και στις εφαρμογές για κινητά. Το επίσημο portal του Firefox Test Pilot, ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο νέων εφαρμογών για κινητά, με τις ονομασίες Firefox Lockbox και Notes για δοκιμαστικούς σκοπούς.

Το Lockbox του Firefox είναι μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για συσκευές iOS. Το browser app του Mozilla Firefox, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στις συσκευές iOS. Ως εκ τούτου, για την προσέλκυση χρηστών iOS, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει μια πλήρη εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης στις γραμμές του Keychain.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε κωδικό πρόσβασης έχετε αποθηκεύσει στο πρόγραμμα περιήγησης για να συνδεθείτε σε οποιονδήποτε λογαριασμό, όπως τα social media σε συσκευές iOS. Η εφαρμογή Lockbox θα συνδεθεί στο Firefox Sync για αυτό το λόγο. Για να διασφαλιστεί ότι οι κωδικοί πρόσβασης είναι ασφαλείς από οποιαδήποτε παραβίαση, θα χρησιμοποιηθεί κρυπτογράφηση 256-bit. Η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης μπορεί να κλειδωθεί με face ID ή touch ID.

Το Notes του Firefox, όπως δηλώνει και το όνομά του, είναι ένα app για να κρατάτε σημειώσεις σε συσκευές Android. Οι σημειώσεις που αποθηκεύετε στη φορητή συσκευή ή στην επιφάνεια εργασίας σας, χρησιμοποιώντας το plugin του προγράμματος περιήγησης με το ίδιο όνομα, συγχρονίζονται. Η λειτουργικότητα των Notes του Firefox είναι παρόμοια με το Google Keep, το οποίο είναι τόσο μια αυτόνομη εφαρμογή, όσο και ένα plugin του προγράμματος περιήγησης για τον απρόσκοπτο συγχρονισμό των σημειώσεων μεταξύ συσκευών.

Η εφαρμογή Notes της Mozilla, θα περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε από μια αξιοπρεπή εφαρμογή για σημειώσεις. Οι χρήστες θα χρειαστούν έναν λογαριασμό Firefox για να συνδεθούν στην εφαρμογή.

Αυτές οι εφαρμογές βρίσκονται σε πειραματική φάση και δεν έχουν ξεκινήσει για το ευρύ κοινό. Ωστόσο, η εφαρμογή Lockbox μπορεί να μεταφορτωθεί για το App Store της Apple για δοκιμή. Αυτή είναι μια παραδειγματική προσπάθεια της Mozilla για τη δοκιμή εφαρμογών για κινητά και θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν οι εφαρμογές θα πάρουν το πράσινο φως από τους δοκιμαστές και τους προγραμματιστές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS