ΑρχικήsecurityΗ Mozilla κάνει ασφαλέστερο το Firefox με το νέο two-step verification

Η Mozilla κάνει ασφαλέστερο το Firefox με το νέο two-step verification

FirefoxΤον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι τεχνολογικοί κολοσσοί επιθυμούν να κάνουν πιο ασφαλείς τις υπηρεσίες τους. Η Mozilla ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (two factor authentication) στους λογαριασμούς του Firefox. Πρόκειται για μια προαιρετική δυνατότητα ασφαλείας που θα απαιτεί την εισαγωγή ενός κωδικού ελέγχου ταυτότητας, μετά την είσοδο στο Firefox λογαριασμό σας.

Η νέα λειτουργία two-step verification, βασίζεται στο πρότυπο Time-based One-Time Password  (TOTP). Αυτήν τη στιγμή, η λειτουργία είναι διαθέσιμη μέσω των Duo mobile, Google Authenticator και Authy. Οι χρήστες θα πρέπει να εγκαταστήσουν αυτές τις εφαρμογές για να λάβουν τον κωδικό επαλήθευσης.

Πώς να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Mozilla Firefox;

Η Mozilla αποφάσισε να κυκλοφορήσει το χαρακτηριστικό σταδιακά. Επομένως, εάν δεν βλέπετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, τότε μπορείτε να το ορίσετε με μη αυτόματο τρόπο, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Για να δημιουργήσετε τον κωδικό επαλήθευσης, θα πρέπει να κάνετε λήψη μιας από τις ακόλουθες εφαρμογές: Google Authenticator, Duo Mobile ή Authy 2-Factor Authentication.
  • Μεταβείτε στην ενότητα “Preferences” από το μενού στο πρόγραμμα περιήγησης και κάντε κλικ στο “Manage Account” που θα βρείτε στον πίνακα “Firefox Account“. Κάντε κλικ στην ενότητα Two Step Authentication. Εάν η ενότητα δεν είναι ορατή, τότε θα πρέπει να προσθέσετε “& showTwoStepAuthentication = true” στη διεύθυνση URL της σελίδας και να τη φορτώσετε ξανά.
  • Τώρα, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας που έχετε κατεβάσει για να κάνετε κλικ στη φωτογραφία του QR code. Αν δεν μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Can’t Scan Code για να πάρετε τον κωδικό με μη αυτόματο τρόπο.
  • Εισαγάγετε τον κωδικό στην ενότητα ” Two Factor Authentication” για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Συνιστάται στους χρήστες να αποθηκεύουν τον κωδικό σε ασφαλές μέρος, για να ανακτήσουν τον λογαριασμό τους σε περίπτωση που χάσουν την πρόσβαση στην εφαρμογή επαλήθευσης της ταυτότητας.

Μόλις ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό αφού καταχωρίσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε φορά που συνδέεστε.

Αυτή η κίνηση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους χρήστες, καθώς ο λογαριασμός Firefox περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες, όπως αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και σελιδοδείκτες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS