ΑρχικήinetΣύμφωνα με έρευνα όλο και περισσότεροι έφηβοι εγκαταλείπουν το Facebook

Σύμφωνα με έρευνα όλο και περισσότεροι έφηβοι εγκαταλείπουν το Facebook

FacebookΣαν να μην είχε ήδη αρκετά προβλήματα, με όλα τα σκάνδαλα και τις διαρροές προσωπικών δεδομένων, το Facebook αντιμετωπίζει τώρα θέματα και με τους έφηβους χρήστες του, καθώς αυτοί μειώθηκαν δραματικά, όπως έδειξε μία πρόσφατη έρευνα.

Μόλις 51 τοις εκατό των εφήβων λένε ότι χρησιμοποιούν πλέον το Facebook, σύμφωνα με μια μελέτη από το Pew Research Center.

Η χρήση του κοινωνικού δικτύου παρουσιάζει σημαντική πτώση από το 2015. Το περασμένο έτος η Pew δημοσίευσε μια παρόμοια μελέτη και το Facebook αποτελούσε την πιο δημοφιλή κοινωνική πλατφόρμα μεταξύ των εφήβων στις ΗΠΑ. Εκείνη την εποχή, το 71% των εφήβων δήλωναν ότι ήταν χρήστες της πλατφόρμας.

Τώρα το YouTube, το Instagram και το Snapchat είναι σημαντικά πιο δημοφιλή μεταξύ των νεότερων χρηστών, σε σχέση με το Facebook. Το 2015, το Instagram ερχόταν δεύτερο και πολύ πιο πίσω από το Facebook, με 20 τοις εκατό των εφήβων να το χρησιμοποιούν, ενώ το Snapchat ήταν στην τρίτη θέση με μόλις 11 τοις εκατό. (Το YouTube δεν ήταν μέρος της έρευνας του 2015.)

Ενώ τα προβλήματα του Facebook, που έχουν σχέση με τους έφηβους χρήστες, έχουν επιβεβαιωθεί εδώ και αρκετό καιρό, η νέα μελέτη υπογραμμίζει πόσο γρήγορα χάνει τους χρήστες ηλικίας 13-17 ετών.

“Σήμερα, η πλειοψηφία των νέων χρησιμοποιεί το Instagram και το Snapchat, κάτι που δεν συνέβαινε παλιότερα”, λέει η Monica Anderson, ερευνητική συνεργάτης του Pew και επικεφαλής της έρευνας.

Υπάρχουν όμως και καλές ειδήσεις για το Facebook. Το Instagram δεν είναι μόνο δημοφιλές, αλλά εξακολουθεί να είναι πάνω από το Snapchat.

Ακόμα, η έκθεση αναδεικνύει ένα ακόμα ανησυχητικό σημάδι για το κοινωνικό δίκτυο: ότι ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθεί να αντιγράψει το Snapchat ή να δημιουργήσει εφήμερες λειτουργίες για την πλατφόρμα του, οι περισσότεροι έφηβοι μάλλον θα προτιμήσουν να περάσουν την ώρα τους σε κάποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS