ΑρχικήsecurityΤο OnePlus 6 χακάρεται εύκολα μέσω του συστήματος αναγνώρισης προσώπου

Το OnePlus 6 χακάρεται εύκολα μέσω του συστήματος αναγνώρισης προσώπου

Αν και η OnePlus δηλώνει ανοιχτά την “αντιπάθεια” της για το σύστημα αναγνώρισης προσώπου στο OnePlus 6, αναγνωρίζοντας ότι οι κωδικοί πρόσβασης είναι το πιο ασφαλές σύστημα προστασίας των συσκευών, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι αυτή η νέα δυνατότητα αποτελεί έναν πολύ εύχρηστο τρόπο ξεκλειδώματος.

Απ’ ότι φαίνεται, όμως, η στάση της OnePlus δεν είναι τελείως λάθος εφόσον το σύστημα αναγνώρισης προσώπου μπορεί εύκολα να ξεγελαστεί με μια εκτυπωμένη φωτογραφία του ιδιοκτήτη του.

Για να σας δώσουμε να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε, ένας χρήστης του Twitter δείχνει πόσο εύκολο είναι να παρακάμψετε το σύστημα αναγνώρισης προσώπου σε ένα OnePlus 6 χρησιμοποιώντας μια εκτυπωμένη εικόνα του ιδιοκτήτη της συσκευής.

Το αστείο-τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το hack μπορεί να λειτουργήσει και με ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Πληροφοριακά, το ΟnePlus χρησιμοποιεί ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου κατασκευασμένο από την SenseTime που εδρεύει στην Κίνα. Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει ένα αμφιλεγόμενο παρελθόν πάνω στον συγκεκριμένο τομέα, γεγονός που ίσως παίζει κάποιον ρόλο στην δυσλειτουργία αυτή του συστήματος.OnePlus 6

Αν νομίζετε ότι το συγκεκριμένο σφάλμα του συστήματος αναγνώρισης προσώπου συμβαίνει μόνο στο ΟnePlus 6, κάνετε λάθος.

Παρόμοια hacks έχουν ανακαλυφθεί στο παρελθόν σε άλλα τηλέφωνα Android που προσφέρουν αναγνώριση προσώπου, συμπεριλαμβανομένου του Samsung Galaxy S8. Ωστόσο, η Samsung εξέδωσε ενημερώσεις για να εμποδίσει το exploit, κάνοντας το σύστημα πιο αξιόπιστο.

Τη δεδομένη στιγμή το καλύτερο, ποιοτικά, σύστημα αναγνώρισης προσώπου προσφέρεται από την Apple. Με εξειδικευμένες κάμερες 3D ανίχνευσης που χρησιμοποιούν απεικόνιση IR dot για να δημιουργήσουν ένα χάρτη του προσώπου, το χαρακτηριστικό της Apple έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί το πιο απροσπέλαστο. Βέβαια, οι ερευνητές έχουν δείξει ότι με προηγμένες 3D μάσκες, αυτό το σύστημα μπορεί επίσης να παραβιαστεί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS