Αρχικήinet«Android Things» το λειτουργικό σύστημα της Google για συσκευές IoT

«Android Things» το λειτουργικό σύστημα της Google για συσκευές IoT

AndroidΗ Google προσπαθεί να τραβήξει πάνω της την προσοχή των καταναλωτών με την κυκλοφορία του Android Things 1.0 – ενός λειτουργικού συστήματος, ειδικά σχεδιασμένου για συσκευές Internet of Things (IoT).

Το Android Things ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2016. Θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να επωφεληθούν από το Google Assistant, το Google Cast και τις γνώσεις πάνω στη μηχανική εκμάθηση που προσφέρει η εταιρεία.

Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσει την back-end υποδομή της εταιρείας, για να πάρει ενημερώσεις λογισμικού, developer APIs και υποστήριξη για πιστοποιημένο hardware. Η λίστα με τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες περιλαμβάνει System-on-Modules (SoMs) βασισμένα στις πλατφόρμες hardware Qualcomm SDA212, Qualcomm SDA624, NXP i.MX8M και MediaTek.

Η Google έχει υποσχεθεί να προσφέρει μακροπρόθεσμη υποστήριξη, προωθώντας ενημερώσεις σταθερότητας και ασφάλειας για τρία χρόνια. Η πλατφόρμα θα μπορεί να λειτουργήσει σε ποικίλες συσκευές όπως τα επερχόμενα smart speakers της LG και το iHome, καθώς και τις έξυπνες οθόνες των Lenovo, LG και JBL κ.λ.π.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να περιορίζεται μόνο σε τυπικές συσκευές καταναλωτών. Υπάρχουν και άλλα πεδία στα οποία η πλατφόρμα μπορεί να φανεί χρήσιμη. Για παράδειγμα, το Mirego χρησιμοποιεί το Android Things, για να τροφοδοτεί εικόνες σε γιγαντοοθόνες που προορίζονται για δημόσιους χώρους. Τα Byteflies από την άλλη πλευρά, είναι ένα μεγάλo docking station, που μεταδίδει με ασφάλεια δεδομένα υγείας από τα wearables στο cloud.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS