ΑρχικήinetAndroid P: Νέες αλλαγές στον τομέα του security και privacy

Android P: Νέες αλλαγές στον τομέα του security και privacy

Η επερχόμενη έκδοση του Android OS, το Android P, δεν θα επιτρέπει στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση και να παρακολουθούν την δραστηριότητα δικτύου του λειτουργικού σας συστήματος.

Android P

 

Οι προγραμματιστές του Android πήραν αυτή την απόφαση για να βελτιώσουν την ασφάλεια και ιδιωτικότητα του λειτουργικού συστήματος και να εμποδίσουν τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί από το χρήστη να ελέγχουν την δραστηριότητα και άλλων εφαρμογών.

Προς το παρόν, οι εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε network data απαιτώντας μια απλή άδεια, αλλά το κείμενο αυτών των δικαιωμάτων είναι αόριστα διατυπωμένο και οι περισσότεροι χρήστες δεν κατανοούν πλήρως το εύρος της πρόσβασης που λαμβάνει μια εφαρμογή. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή εγκατεστημένη από το χρήστη, η οποία αποκτά τέτοια πρόσβαση μπορεί να προσπελάσει το filesystem “/proc” και στην συνέχεια την λειτουργία “/net” του Android OS και να ανιχνεύσει πότε ο χρήστης πραγματοποιεί μια σύνδεση δικτύου και σε ποιον διακομιστή.

Oι προγραμματιστές ανέφεραν ότι μόνο οι εφαρμογές VPN θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν τη διαδικασία και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θα πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο του κώδικά της.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ξανά κάποιες από τις νέες αλλαγές της νέας έκδοσης Android.

  • Το Android P θα εμποδίζει την κυκλοφορία δεδομένων σε HTTP από εφαρμογές. Το HTTPS είναι ο νέος κανόνας.
  • Το Android P θα χρησιμοποιεί το ίδιο UI όταν ζητά την επαλήθευση δακτυλικών αποτυπωμάτων σε εφαρμογές και συσκευές.
  • Το Android P θα εμποδίζει τις εφαρμογές που τρέχουν στο backround να έχουν πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνο του τηλεφώνου.
  • Το Android P θα κρυπτογραφεί αντίγραφα ασφαλείας του χρήστη μέσα στη συσκευή με ένα τοπικό μυστικό κλειδί πριν στείλει το ολοκληρωμένο αντίγραφο ασφαλείας για αποθήκευση στους διακομιστές της Google.
  • Πειραματική υποστήριξη για την λειτουργία MAC address randomization.
  • Υποστήριξη του πρωτοκόλλου DNS over TLS .

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS