ΑρχικήinetΠοιοι κατασκευαστές Android Smartphone ψεύδονται για τα patches ασφαλείας;

Ποιοι κατασκευαστές Android Smartphone ψεύδονται για τα patches ασφαλείας;

AndroidΠαρόλο που η Google έχει κατορθώσει να καθιερώσει το Android ως το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα smartphone στον κόσμο, έχει αποτύχει στο μεγάλο μέτωπο που αφορά την ασφάλεια του smartphone σας. Αναφερόμαστε φυσικά στις τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας. Επιπλέον, η τελευταία έκδοση Android κυκλοφορεί αυτήν την περίοδο σε περίπου 1% των συνολικών συσκευών, κάτι που είναι ένα ακόμα μειονέκτημα.

Όπως αποδεικνύεται, το πρόβλημα του Android σχετικά με τις ενημερώσεις βρίσκεται πολύ πιο βαθιά από ότι φαίνεται. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Security Research Labs, πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές συσκευών Android, λένε ψέματα στους χρήστες σχετικά με την κατάσταση των ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας, όπως αναφέρει το Wired.

Αυτή η αποκάλυψη είναι αναπάντεχη, καθώς φαίνεται σαν μια προσπάθεια παραπλάνησης και εξαπάτησης των χρηστών. Σε ένα πρακτικό σενάριο, όταν διαπιστώνουμε ότι το firmware της συσκευής μας είναι πλήρως ενημερωμένο, αποκτάμε μία εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας.

Οι ερευνητές Karsten Nohl και Jakob Lell δουλεύουν τα τελευταία δύο χρόνια για να κάνουν reverse engineering στον κώδικα που τρέχει σε συσκευές Android και να εξετάσουν εάν υπήρχε κάποιο κενό στα “patches”. Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι OEMs έκρυβαν περίπου δώδεκα «χαμένα» patches.

Ποιος κατασκευαστής smartphone παρέλειπε patches και πόσα;

Έλεγξαν τα smartphones από κατασκευαστές όπως η Google, η Samsung, η Nokia, η Sony, η HTC, η LG, η Motorola, η TCL και η ZTE. Ενώ τα smartphones της Sony και της Samsung βρέθηκαν να έχουν παραλείψει λίγα patches, η ZTE και η TCL έλεγαν ψέματα για περίπου 4 ή και περισσότερες ενημερώσεις!

Οι LG, Motorola, Huawei και HTC παρέλειψαν 3-4 patches και οι Nokia, OnePlus και Xiaomi 1-3 κατά μέσο όρο.

Σε μια δήλωσή της, η Google ευχαρίστησε τους ερευνητές για τη δουλειά τους. Η εταιρεία προσπάθησε να κάνει κάποιο έλεγχο ζημιών, καταγράφοντας τους μηχανισμούς της, όπως το Google Play Protect, οι οποίοι αναπτύσσονται για να εξασφαλίσουν ένα πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS