ΑρχικήinetΕίναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος παρόμοιος με ένα κβαντικό υπολογιστή;

Είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος παρόμοιος με ένα κβαντικό υπολογιστή;

εγκέφαλοςΑναρωτιέστε ποτέ για τις πιο μυστηριώδεις λειτουργίες που διαθέτει ο εγκέφαλος του ανθρώπου, όπως η συνείδηση, τα συναισθήματα και το πώς θυμόμαστε πράγματα που έχουν γίνει πριν πάρα πολύ καιρό;

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε μια εύλογη απάντηση – Quantum Computing ή αλλιώς κβαντική υπολογιστική. Είναι πολύ πιθανό ότι οι προηγμένες ικανότητες που έχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, όπως η επεξεργασία πληροφοριών και η λήψη αποφάσεων να προέρχονται από κβαντικούς υπολογισμούς.

Πιστεύουν ότι φαινόμενα όπως η κβαντική εμπλοκή και η υπέρθεση μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για τον εγκέφαλό μας και μπορεί πολύ καλά να εξηγήσει την εξαιρετικά γρήγορη και σύνθετη λειτουργία του. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το γεγονός, θα μπορούσε να αυξηθεί η κατανόησή μας για την εσωτερική λειτουργία του εγκεφάλου και να βοηθήσουμε στην ιατρική περίθαλψη.

Για όσους δεν είναι γνώστες, η κβαντική υπολογιστική δουλεύει πάνω στους βασικούς νόμους των κβαντικών μηχανισμών που εξηγούν το σύμπαν μας σε μικρότερο ατομικό επίπεδο – όπου οι κανόνες της κλασικής φυσικής δεν ισχύουν πλέον.

Εδώ, τα bits αποθήκευσης δεδομένων 1 και 0, επίσης γνωστά ως διακόπτες on/off σε κλασσικούς υπολογιστές, αντικαθίστανται από qubits που μπορούν ταυτόχρονα να είναι 1 και 0. Οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν την παρουσία αυτών των qubits στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Παρόλο που τα qubits απαιτούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να υπάρξει μια λύση στην ζεστή και υγρή γκρίζα ύλη που επιτρέπει την πραγματοποίηση κβαντικών υπολογισμών.

Η έρευνα αυτή επικεντρώνεται επίσης στον καθορισμό του κατά πόσο τα qubits μπορούν να αποθηκευτούν στις πυρηνικές περιστροφές στον πυρήνα των ατόμων αντί των γύρω ηλεκτρονίων. Τα άτομα φωσφόρου, που είναι άφθονα στο σώμα μας, θα μπορούσαν επίσης να είναι ένα βιοχημικό qubit σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Αν ο εγκέφαλος είναι πραγματικά ένας κβαντικός υπολογιστής, πρέπει να υπάρχει ένας ενσωματωμένος τρόπος για να προστατεύσουμε τα βιολογικά μας qubits από την απεμπλοκή: ένα σημείο όπου αρχίζει να διασπάται η κβαντική εμπλοκή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιστήμονες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο απεμπλοκής στον εγκέφαλο.

Ακριβώς όπως οι κβαντικοί υπολογιστές, οι εγκέφαλοί μας μπορούν πιθανώς να δημιουργήσουν κβαντικά συζευγμένα δίκτυα μέσω νευροδιαβιβαστών και συναπτικής πυροδότησης. Ο Matthew Fischer από την UCSB και η ομάδα του θα πραγματοποιήσει ένα πείραμα για να μιμηθεί αυτές τις συνθήκες του εγκεφάλου και να ξεπεράσει τα μυστήρια του. Παρόλο που δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτά τα πειράματα θα μας δώσουν τις απαντήσεις που αναζητούμε, αυτή η έρευνα θα μπορούσε να ρίξει φως στη λειτουργία του πιο πολύπλοκου οργάνου μας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS