ΑρχικήUpdatesFirefox 59: Tαχύτεροι χρόνοι φόρτωσης & νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας

Firefox 59: Tαχύτεροι χρόνοι φόρτωσης & νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας

Firefox 59 «Quantum»:  H ενημερωμένη έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης είναι διαθέσιμη για Linux, Windows και macOS

Firefox 59 Quantum Update

Η Mozilla κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του Firefox για όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των GNU/Linux, macOS και Microsoft Windows.

Η έκδοση Firefox 59.0, ή αλλιώς «Quantum», φέρει σημαντικές βελτιώσεις και εισάγει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης (page load times), κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της φόρτωσης της προσωρινής μνήμης cache που είναι αποθηκευμένη στον υπολογιστή του χρήστη, ή της μνήμης cache του δικτύου.

H νέα έκδοση του browser επιτρέπει επίσης την ταχύτερη φόρτωση της κεντρικής σελίδας (Home) του Firefox και την καλύτερη απόδοση γραφικών σε συστήματα MacOS, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας OMTP (Off-Main-Thread Painting).

Η λειτουργία Firefox Screenshots αναβαθμίστηκε επίσης, επιτρέποντας πλέον στους χρήστες να κάνουν highlight, να προσθέτουν σχόλια, να κάνουν crop ή να ζωγραφίζουν πάνω στα αποθηκευμένα στιγμιότυπα οθόνης. Οι χρήστες μπορούν ακόμη να κάνουν drag and drop τις αγαπημένες τους τοποθεσίες στην αρχική σελίδα του Firefox, προκειμένου να τις αναδιοργανώσουν, αλλά και να προσαρμόσουν τις καρτέλες και τα νέα παράθυρα.

Η δυνατότητα επικοινωνιών σε πραγματικό χρόνο, RTC (ή αλλιώς Real-time Communications), του προγράμματος περιήγησης βελτιώθηκαν επίσης σε αυτήν την έκδοση, με την προσθήκη μιας νέας λειτουργίας στον πομποδέκτη RTP, η οποία προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο στις κλήσεις που πραγματοποιούνται και υποστηρίζει conferences μεγάλης κλίμακας. Επιπλέον, το Firefox 59 βελτιώνει το API WebExtensions με καλύτερη υποστήριξη για αποκεντρωμένα πρωτόκολλα.

O Firefox 59 προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερο έλεγχο απορρήτου

Ο Firefox 59 προσθέτει επίσης ορισμένες νέες επιλογές απορρήτου που επιτρέπουν στους χρήστες να αποκλείουν νέα αιτήματα που ζητούν πρόσβαση στην κάμερα, στο μικρόφωνο ή στην τοποθεσία τους, καθώς και στο σύστημα ειδοποιήσεων (notification system). Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τις επιλογές απορρήτου από τις ρυθμίσεις των πεδίων “Κάμερα”, “Μικρόφωνο”, “Τοποθεσία” και “Ειδοποιήσεις” στην ενότητα Permissions.

Τέλος, ο Firefox 59 ενημερώνει τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης (Private Browsing) για να αποτρέψει την παρακολούθηση της περιήγησης των χρηστών μεταξύ ιστότοπων, καταργώντας τις πληροφορίες διαδρομής από τους referrers.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS