ΑρχικήsecurityHacker διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες της γυναικείας ομάδας handball της Ολλανδίας

Hacker διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες της γυναικείας ομάδας handball της Ολλανδίας

Hacker: Ενώ το σκάνδαλο Fappening αφορούσε ως επί το πλείστον διασημότητες των οποίων οι λογαριασμοί iCloud είχαν παραβιαστεί, ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στην Ολλανδία με στόχο την γυναικεία ομάδα handball.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι hacker κατάφεραν να παραβιάσουν το σύστημα κάμερας παρακολούθησης των αποδυτηρίων και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις βιντεοσκοπήσεις στις ιστοσελίδες ενηλίκων τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παρόλο που είναι περίεργο το γεγονός ότι χρησιμοποιείται στα αποδυτήρια σύστημα κάμερας, ο ιδιοκτήτης της σάουνας που παρείχε τον χώρο δήλωσε ότι η εταιρεία υπέστη παραβίαση το 2015 όταν οι hacker κατάφεραν να διεισδύσουν στο δίκτυο και να κλέψουν ιδιωτικά αρχεία.

Οι hacker ήρθαν σε επαφή με τους υπαλλήλους της σάουνας απειλώντας τους να ανεβάσουν στο διαδίκτυο τα κλεμμένα βίντεο αν οι κάμερες δεν απενεργοποιούνταν.

Hacker

«Έλαβα ένα μήνυμα που περιέχει μια φωτογραφία και ένα βίντεο από μία από τις κάμερες ασφαλείας. Οι παραβάτες προειδοποιούσαν ότι οι εικόνες θα μπουν στο διαδίκτυο σε 14 ημέρες αν δεν αφαιρέσω αμέσως τις κάμερες.» ανέφερε ο ιδιοκτήτης.

Παρά την απενεργοποίηση των καμερών, οι hacker αποφάσισαν να δημοσιεύσουν τα βίντεο τον περασμένο Δεκέμβριο σε ιστότοπους για ενήλικες. Συνολικά επτά γυναίκες λέγεται ότι εμφανίζονται στις εικόνες, μερικές από αυτές είναι εντελώς γυμνές. Δεν είναι γνωστό σε αυτό το σημείο εάν υπήρχαν αιτήματα για την κατάργηση του περιεχομένου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να διεισδύσουν στο δίκτυο και να κλέψουν το βίντεο. Οι τοπικοί αξιωματούχοι προσφέρουν τώρα εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξει άλλη παραβίαση, αφού όλες οι κάμερες έχουν αφαιρεθεί, σύμφωνα με τον τοπικό νόμο.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS