ΑρχικήsecurityΗ απάντηση της Leagoo για την κατηγορία προ-εγκατεστημένου malware στο λογισμικό της

Η απάντηση της Leagoo για την κατηγορία προ-εγκατεστημένου malware στο λογισμικό της

Leagoo: Όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει, πρόσφατη έρευνα της Dr. Web είχε αποκαλύψει ότι περισσότερα από 40 Android τηλέφωνα κατασκευασμένα –ως επί το πλείστον-  στην Κίνα διαθέτουν ένα προ-εγκατεστημένο malware στο λογισμικό τους που διευκολύνει τη διαρροή δεδομένων.

Σε μια σχετική δήλωση η LEAGOO διαψεύδει τις κατηγορίες, προσθέτοντας ότι ήρθε σε επαφή με την εταιρεία ασφαλείας πριν από την κυκλοφορία της έρευνας διαπιστώνοντας ότι το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό ήταν στην πραγματικότητα «APK code για διαφημίσεις.»

Η Leagoo μάλιστα υπογράμμισε ότι από τότε έχει ενημερώσει το λογισμικό της για να μην περιλαμβάνει πλέον τον εν λόγω κώδικα και τονίζει ότι όλα τα τηλέφωνα σαρώνονται για κακόβουλο λογισμικό πριν φύγουν από το εργοστάσιο. Η εταιρεία συνιστά στους χρήστες που ενδεχομένως να λαμβάνουν αυτές τις λεγόμενες ειδοποιήσεις ψευδών ιών να ενημερώσουν στη πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που περιλαμβάνει έναν ενημερωμένο αλγόριθμο.Leagoo

Επιπλέον, η κινεζική εταιρεία προειδοποιεί ότι σκοπεύει να μηνύσει όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δημοσίευσαν την ανάλυση από τη Dr. Web και αγνόησαν το γεγονός ότι η εταιρεία έχει ήδη λύσει το πρόβλημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Dr. Web είχε δηλώσει ότι παρακολούθησε ένα Trojan τμήμα της οικογένειας Android.Triada σε έναν προγραμματιστή λογισμικού από τη Σαγκάη, που είναι εταίρος της Leagoo και της παρείχε μια από τις εφαρμογές που θα συμπεριληφθεί σε μια εικόνα του κινητού λειτουργικού συστήματος, καθώς και μια οδηγία για τη προσθήκη third-party κώδικα στις βιβλιοθήκες του συστήματος πριν από τη σύνταξή τους.

Η εταιρεία ασφαλείας προσθέτει ότι παρά την ανησυχητική αυτή ανακάλυψη ο κατασκευαστής δεν θορυβήθηκε ιδιαιτέρως με αποτέλεσμα το Android.Triada.231 να φτάσει στους χρήστες χωρίς κανένα εμπόδιο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS