ΑρχικήsecurityBill Gates: "Τα Backdoors στα iPhones δεν είναι καθόλου κακή ιδέα."

Bill Gates: “Τα Backdoors στα iPhones δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.”

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, υποστηρίζει ότι η δημιουργία backdoors στο iPhone δεν είναι απαραιτήτως μια κακή ιδέα, εξηγώντας σε πρόσφατη συνέντευξη ότι οι εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται σε δύσκολη θέση στη διαμάχη που υπάρχει με τη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Backdoors

Αν και το FBI είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής των backdoors στις κινητές συσκευές η Apple έχει αντιταχθεί σε τέτοιες προτάσεις ισχυριζόμενη ότι έτσι διακυβεύεται η ασφάλεια όλων. Από την άλλη πλευρά ο Bill Gates με τη πρόσφατη δήλωση του έρχεται να διαψεύσει αυτές τις απόψεις τονίζοντας ότι οι εταιρείες τεχνολογίας ενδεχομένως να αναγκαστούν να συμμορφωθούν με τη συγκεκριμένη τακτική και πολύ περισσότερο η Apple μετά το αίτημα που είχε λάβει το 2015 για ξεκλείδωμα ενός iPhone που χρησιμοποιούσε ένας τρομοκράτης του San Bernardino.

Ο Bill Gates τάσσετε κατά της απόκρυψης των προσωπικών δεδομένων ενός εγκληματία που βρίσκονται μέσα σε μια συσκευή της Apple τονίζοντας ότι ο λόγος που η εταιρεία ακολουθεί τη συγκεκριμένη τακτική είναι θέμα επιλογής και όχι ανικανότητας να το πράξει.

Του λόγου το αληθές, να σας υπενθυμίσουμε, ότι παλαιότερα το FBI είχε ζητήσει από την Apple να ξεκλειδώσει το iPhone που χρησιμοποιούσε ένας από τους σκοπευτές του San Bernardino, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να το κάνει, εξηγώντας σε αυτό το σημείο ότι δεν διέθετε τα απαραίτητα εργαλεία. Ο Bill Gates παρουσιάζει μια άλλη πλευρά του νομίσματος αναφέροντας ότι το πρόβλημα δεν ήταν απαραίτητα η ανικανότητα της Apple αλλά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν θέλησε να το κάνει.

Πληροφοριακά, η πολιτική της Apple αναφέρει ότι η δημιουργία μιας μεθόδου ξεκλειδώματος ενός iPhone υπονομεύει την ασφάλεια όλων των συσκευών, επηρεάζοντας τελικά την εθνική ασφάλεια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS